Julianatoren met peuter en dreumes

geplaatst in: Ontspanning, Samenwerkingen | 0

Pretpark (Koningin) Julianatoren, volgens mij is er geen Nederlander die het park niet kent. Er geweest zijn is een tweede, want niet alleen voor de meiden was het afgelopen weekend de eerste keer dat zij de Julianatoren bezochten, ook Joost en ik waren er nooit eerder geweest. Op uitnodiging hét familiepretpark bij uitstek ervaren met onze peuter en dreumes lieten we ons geen tweede keer vragen, zelfs de hagel, natte sneeuw en gure wind hield ons niet tegen. Benieuwd hoe onze dag was? Lees dan snel verder!

Overall indruk

Het park ademt kleine kinderen en dat zorgt al bij de toiletten direct naast de ingang voor een grote glimlach op Olivia’s gezicht: “Kijk mama, een lage kraan. Dan kan ik ook heel goed mijn handjes wassen straks.” Ik zelf was even verbaasd, want ook de toiletten zijn kleiner en lager en nee, ik zat niet op een kindertoiletje, ze zijn allemaal ’tussen kinder- en volwassenformaat in’. Ofzoiets. Afijn, we kwamen niet voor de toiletten en voor het eten even min, maar er moest toch gegeten worden. Op naar het restaurant dus. Een ballenbak met glijbaan, aan de koppies van meiden te zien hoeven we het park niet eens meer in. Hier vermaken ze zich ook. We eten wat, terwijl we hiermee een grote hagelbui weten te ontwijken en besluiten eerst een rondje te lopen. Het is klein, dus je kunt prima heen- en weer lopen en “al het leuks en moois”, aldus Olivia, bekijken.

Mijnlevenalsmama | Julianatoren

We hadden de wandelwagen mee, maar die werd vaker door Olivia gebruikt om uit te rusten, dan door Quinn. Die ging op ontdekkingstocht. Het was totaal niet druk, dus we konden haar goed in de gaten houden terwijl ze de boel ontdekte. Heel fijn!

Lees ook:  Jurkjesmeiden

Bij alle attracties staan duidelijke borden met de minimale lengte die een kindje moet hebben om erin te mogen. Olivia mocht nét aan in de achtbaan en besloot dan ook spontaan dat ze daar als eerste in wilde. Met papa. Ik dacht dat ze terug zou krabbelen maar niets bleek minder waar. Mijn kleine meisje kwam lachend uit de achtbaan, wauw! Ondertussen stond ik te socializen met Stephanie, waar ik sinds de 2e helft van onze Quinn/Midas-zwangerschap intensief Instagram-contact heb. Zo leuk om haar en haar drie leuke mannen eens in het echt te zien!

De minimale lengte geldt trouwens niet als je je kindje op schoot neemt. Niet bij alles in ieder geval. Zo nam ik Quinn mee in de Vliegende Olifantjes, Draaiende Koffiekopjes, wagentjes door Kabouterland, ging ze met Joost in de Safariauto’s én maakten we meerdere rondjes in het Reuzenrad. Ons kleine moppie keek haar ogen uit.

Mijnlevenalsmama | Julianatoren

Mijnlevenalsmama | Julianatoren

Julianatoren is een onwijs leuk park voor kleine kinderen. Door het formaat is alles goed te lopen voor zowel een peuter als dreumes en bijna alle attracties zijn al geschikt voor deze leeftijden. Het formaat van het park lijkt me op zonnige dagen in het weekend een nadeel, want volgens mij is het dan stervensdruk en sta je lang in de rij bij attracties. Maar goed, dat weten we nu, dus ons volgende bezoekje zal op een doordeweekse (zonnige) dag zijn 🙂 Als volwassene is het in dit park vooral een kwestie van genieten van je lachende kind, want veel attracties zijn voor ons vooral krap (de Jeep safari bijvoorbeeld) en ‘saai’, maar goed – dat is de essentie van een pretpark vind ik: je kindje laten en zien genieten!

Lees ook:  Leren fietsen + superleuke winactie
Onze favorieten

De ‘racewagen’ (aka achtbaan) vond Olivia spannend en een beetje leuk, de Jeep safari ronduit geweldig en ook de kleine autootjes door het Kabouterland vielen in de smaak. Bij beiden.

julianatoren5_mijnlevenalsmama

Mijnlevenalsmama | Julianatoren

De brandweerspuit (zie hierboven) vond dochterlief maar mwah, omdat het water nogal koud was, maar de Koffiekopjes daarentegen! Geweldig! Quinns absolute favoriet was het Boemeltreintje. Juigend en springend stond ze op het bankje om zich heen te kijken.

Julianatoren heeft trouwens ook een nieuw theater met toffe shows van Jul en Julia. Een zit van 30 minuten waarbij de kinderen mee kunnen doen. Onwijs leuke opzet als je het mij vraagt, maar omdat er opeens een klein meisje moest plassen en een uur later het kleinste meisje te moe was (want tja, waarom zou je slapen in de wandelwagen als er zoveel te zien is?), hebben wij de show gemist helaas. Leuk om dat nog achter de hand te hebben voor de volgende keer!

Mijnlevenalsmama | Julianatoren

We hebben, ondanks het gebrek aan veel zon (wat ik toch wel een pré vind bij pretparkbezoekjes), een onwijs leuke dag gehad. Het is tof dat bijna alle attracties geschikt zijn voor peuters, dreumessen én papa’s en mama’s. Wij gaan absoluut vaker naar de Julianatoren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.