Hoe gaat het slapen nu? (Jay Gordon methode)

geplaatst in: Opvoeding | 1

Een maand geleden publiceerde ik dit artikel over de nieuwe aanpak (die van Jay Gordon) die ik aangreep om Quinn beter te leren slapen. Om zowel haar als mij een plezier te doen, want van nevernooit meer dan 2,5 uur achter elkaar slapen en dat maximaal 2x met een pauze ertussen van ruim anderhalf uur ofzo wordt niemand vrolijker. Afijn, de aanpak wierp al snel zijn vruchten af, maar hoe gaat dat nu dan? Slaapt ze nog steeds zo goed? Staan wij nog uren naast haar bedje over haar rug te wrijven om haar in slaap te krijgen of ben ik van ellende weer gaan toegeven aan tig nachtvoedingen?

Als een roosje

Om een lang verhaal kort te houden: Quinn slaapt als een roosje. Toegeven, met soms wat doorntjes maar dat hoort erbij. Het inslapen gaat de ene avond beter dan de andere, maar kost ons maximaal twintig minuutjes rug-wrijven en dat slechts de helft van de week. De overige avonden valt ze na wat geklets tegen haar knuffels binnen tien minuten rustig zelf in slaap. Amen!

’s Avonds hoeven Joost en ik bijna nooit meer van de bank te komen om ons kleinste meisje te troosten. Hier en daar een huiltje in haar slaap, maar haar hoektanden komen door en ik herken het type huil/schreeuw van Olivia toen ze hoektanden en kiezen kreeg. Heel sneu, maar niet te troosten en gelukkig duurt het maar kort. Ze slaapt eigenlijk gewoon en ligt ook gewoon nog op dat moment. Het enige nadeel van die slaaphuiltjes is wel dat ik meteen een hartslag van 200 heb en ’s nachts dus meermaals wakker schrik. Afijn, die tanden moeten nog ‘even’ door en dan is dit verleden tijd. Het is een fase 😉

Lees ook:  Het leven van een basisschoolmoeder

Gemiddeld genomen wordt Quinn nog 2 nachten per week wakker en zijn we dan een halfuurtje bezig met troosten. Vaak is het een kwestie van de kamer inlopen, benoemen dat ze wakker geschrokken is, dat ik er ben en dat ze lekker kan liggen en ik bij haar blijf. Vaak gaat ze direct weer op haar buik liggen en wrijf ik een tijdje over haar rug. Een wereld van verschil!

Ander kindje

Quinn sliep al heel snel maar 1x per dag. Tel daar de gebroken nachten bij op en ze sliep veel en veel te weinig voor haar leeftijd. Ze ontwikkelt zich echter prima en is bijna nooit chagrijnig, dus inderdaad: ze zal wel weinig slaap nodig hebben. Nu ze vaster slaapt ’s nachts merken we dat ze overdag ‘rustiger’ is, maar aan de andere kant: dat kan ook de leeftijd zijn. Wat wel onwijs opvalt is dat sinds ze ’s nachts beter slaapt, ze ’s middags vaak ook langer slaapt. Slaapjes van 2,5 uur zijn eerder regel dan uitzondering en dat is stiekem wel een hele fijne ontwikkeling. Eén spelend kindje (Olivia) om het heen tussen de middag is nu eenmaal een stuk rustiger dan twee van die lieve, drukke meiden over de vloer.

Mijnlevenalsmama | Blij kind

Mijn vermoeidheid begint af te nemen. Ik ben inmiddels gewend aan doorslapen en ga minder gestresst in bed liggen ’s avonds. Voorheen wilde ik amper gaan slapen, want altijd als ik nét sliep werd Quinn wakker. Altijd. Dat gevoel is weg en er zijn zat avonden waarbij ik om half elf naar bed ga en pas om half zes weer wakker wordt. Heerlijk! Onwijs goede slapers zullen onze meiden nooit worden en dat hoeft ook niet. Alle avonden en nachten doorslapen is een illusie, maar om de dag een keer ’s avonds of ’s nachts een kindje troosten en de rest doorslapen is al een wereld van verschil met elke avond en nacht beide kinderen troosten, waarvan de één minimaal twee keer 🙂

Lees ook:  Quality time met Madaga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.