Tag: Vegetariër

geplaatst in: Gezondheid | 2

In mijn zoektocht naar leuke tags om over te nemen omdat dat al een tijdje geleden was, spotte ik de Vegetariër Tag bij Tekse en besloot de vragen over te nemen. Ik maak er nooit een geheim van vegetariër te zijn en schreef al eens over tonijn dat ik door het sporten weer in mijn menu had gestopt en hoe wij de kindjes wel vlees leren eten, maar sinds wanneer ben ik eigen vegetarier en wat is mijn favoriete vervanger? Lees snel verder, dan weet je het!

 • Hoe oud was je toen je vegetariër werd?

Toen ik 16 was heb ik een maand of twee, drie vegetarisch gegeten, maar mijn ouders vonden dit geen goed plan in mijn puberteit. Ik zou te veel bouwstoffen missen als ik dagelijks mijn vlees over zou slaan. Vervangen door vegetarische burgers was kooktechnisch een gedoe met 6 familieleden, dus gebeurde niet elke avond. Afijn, ik ging weer vlees eten en vond het prima. De tweede keer is 6 jaar geleden, ik was toen 25.

 • Waarom ben je vegetariër geworden?

Ik heb vlees nooit geweldig gevonden. Kroketten wel, kipnuggets van de McDonalds ook en ook de cervelaat van Stegeman vond ik heerlijk, maar standaard een stukje vlees bij het eten deed me niks en gehakt vond ik ronduit vies. Tijdens een vakantie in Marokko hebben Joost en ik zo onwijs veel lekkere kip gegeten, dat ik me thuis begon te irriteren aan het droge stukje kipfilet in mijn rijst. We aten al geen vlees elke dag, maar na verloop van tijd kwamen er steeds meer vervangers op het menu en aten we pasta standaard met een berg groenten in plaats van spekjes, gehakt of kip. Voorjaar 2010 hakte ik de knoop door, ik wilde weer vegetariër zijn. Nog geen dag later vertelde Joost me dat hij mee wilde doen. En zo geschiedde.

 • Heb je vrienden en familieleden die ook vegetariër zijn?

Ja mijn man dus, Joost.

 • ‘Zondig’ je wel eens?

Sinds ik sport wel. Ik eet namelijk tonijn uit blik. Heel slecht, ik weet het, maar ik kom zonder gewoonweg niet aan de benodigde eiwitten. De eerste paar keer kokhalsde ik van de tonijn als ik bewust nadacht over wat ik aan het eten was, maar inmiddels gaat het prima. Ik vond tonijn uit blik altijd al heerlijk op een pizza of met een scheutje yoghurt, fijngesneden komkommer, kappertjes en peper erdoor. Dat laatste eet ik dus vooral, op een bedje van sla.

Lees ook:  Groei baby, groei (maar niet zo snel!)
Mijnlevenalsmama | Vegetariers
Ik kan me dus echt niet indenken dat iemand als ‘ie dit ziet zijn stukje vlees mist he. Ik weet dat het wel zo is, maar voor mij is het een raadsel 😉
 • Wat is je favoriete vleesvervanger?

Dat zijn er eigenlijk twee: het vegetarische gehakt van Quorn omdat het megalekker gekruid is en de vegetarische worstjes van Tivall via de Albert Heijn omdat ze soort van de in de buurt komen van knackworstjes en een lekker zoutig smaakje hebben.

 • Heb je weleens een opvallende reactie gehad?

Opvallende reactie niet echt, maar ik vind het wel vreselijk irritant als mensen vragen of ik wel vis eet. Technisch gezien is dat inmiddels zo, maar het voelt niet zo.

 • Mis je weleens iets als vegetariër?

Ik snak nooit naar een stukje vlees en omdat ik het ook nooit superlekker heb gevonden mis ik het niet. Behalve als ik de geur van kipnuggets ruik in de McDonalds – geen idee waarom, die krengen hebben gewoon veel aantrekkingskracht op me. Oh en spekpannenkoeken, die geur, mmm! Toen ik zwanger was van Quinn heb ik er één keer aan toegegeven en bacon gekocht spekpannenkoeken te maken. Na één pannenkoek was ik weer ‘genezen’ en heb ik de andere twee pannenkoeken aan de buurman gegeven 🙂

 • Zou je ook veganist willen worden? Waarom wel/niet?

Nee, ik ben te dol op kwark en omeletjes. Overigens hebben we tijdenlang ook alle snoepjes enzo met gelatine vermeden, maar ook hierin zijn Joost en ik losser geworden. Veganisme is niks voor ons.

 • Zijn er mensen door jou vegetariër geworden?

Wederom Joost dus.

 • Zou je je kinderen als vegetariër opvoeden?

Dit onderwerp is al vaker aan bod gekomen op mijn blog: de meiden krijgen wel vlees. Alleen biologisch, maximaal 2x per week en broodbeleg (kipfilet of cervelaat) ook niet dagelijks. Ik vind het belangrijk dat de darmen van de meiden wel gewend raken aan vlees, zodat ze later hun eigen keuze kunnen maken. Overigens vinden ze vlees niet geweldig (vast omdat ze het niet zo vaak krijgen) en eten net zo lief een groentekroket mee of vegetarische Des of worstjes. Helemaal prima dus!

Lees ook:  Rapley: Tips & trics

2 Antwoorden

 1. Maai

  Leuk, wist ik helemaal niet. Ik eet ook geen vlees maar de kinderen bewust wel. Helaas kan het voor hun niet vaak genoeg. Ik vind de vegetarische slager echt super lekker, ken je dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.