Dankbaar voor moederschap

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Het is vrijdagochtend, half acht. De kindjes zijn aangekleed, net als ik. Gedoucht, make-up op en kleren aan. Tijd om ontbijt te maken. Het is vroeg, zucht. Weer. Maar het enige dat ik voel is dankbaarheid. Dankbaar voor het moederschap. Dat ik hier mag staan met de meiden. In alle vroegte, met al het gegil om een boterham of een poppenromper om me heen terwijl de zon naar binnen schijnt. Ik ben dankbaar. Ik ben mama.

De eenvoud

De eenvoud van het leven dankzij het moederschap. Dat een rotdag geweldig kan voelen aan het eind van de rit omdat je een megaknuffel krijgt voor het slapen gaan. Dat je je eigen sores opzij zet omdat als je om je heen kijkt, je weet waar je het allemaal voor doet. Wat je hebt. Het moederschap.

Kleine dingen

De meisjes zien springen in een zelfgemaakte plas water in de tuin. In hun ondergoed, in de zon. De geur van zonnebrand vermengt met ijskoud kraanwater en zand uit de zandbak. Hoewel dat niet te ruiken is natuurlijk, maar je weet dat het straks een crime wordt de kindjes zonder al te veel viezigheid weer naar binnen te bonjouren.

Mijnlevenalsmama | Tuin

En toch, die kleine dingen. Ik ben dankbaar. Ik ben mama van de twee liefste, mooiste, meest eigenwijze en ondernemende bengels en vandaag sta ik daar extra bij stil. Omdat de zon schijnt, omdat ik al om half acht aan het ontbijt ‘mag’ beginnen en omdat ik zie hoe heerlijk de meisjes het hebben in de tuin. Omdat ik het geluk heb hierbij te mogen zijn, hun mama ben.

Lees ook:  Niet meer weg te denken
Moederdag

Moederdag, de dag om eens per jaar even extra stil te staan bij je eigen moeder, haar in het zonnetje te zetten en je dankbaarheid uit te spreken. Maar ook een dag van bezinning, voor mij althans. Een dag waarop ik me extra realiseer hoe gezegend ik ben. Omdat ik van heel dichtbij weet hoe een onvervulde kinderwens kan zijn. Hoe oneerlijk het leven soms is.

Ik ben dankbaar voor het moederschap. Ik kan me niets mooiers wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.