Mijn liefde voor wijn met knabbels

geplaatst in: Gezondheid, Ontspanning | 2

Ik ben Gwen en ik ben stapelgek op rode wijn. Ik ben dol op de smaak, die soort van tinteling op je tong, dat branderige in je mond. Geen wijntje smaakt fijner dan een lekkere rode Cabernet of Merlot. En hoewel de Fransen zweren bij een wijntje elke dag, wéét ik dat alcohol niet gezond is. En dan vooral niet omdat ik wijn het liefst combineer met knabbels … 😉

Liefde voor zoute dingen

Een zak chips met salt&pepper, toastjes met roomkaas of pesto, kaasvlinders, blokjes oude kaas, ik vind het allemaal even lekker. In de loop der tijd heb ik geleerd om te kiezen. Zin in chocolade heb ik niet zo vaak, zin in zoute dingen des te vaker maar ik beperk het tot eens in de week en maak dan een bewuste keuze voor iets. Bugles met spuitkaas, toastjes, bolognese chips, pittige nootjes. Eén ding per week. En een wijntje. Of twee. Drie.

Mijnlevenalsmama | Wijn

Zomer of winter maakt niet uit (helaas)

Sommige mensen zijn echte terrasdrinkers. Anderen drinken het liefst altijd. Overal. Ik behoor tot die laatste groep, want zeg nou eerlijk: er is toch niets fijners dan samen op de bank kruipen met de kaarsjes aan, een wijntje in je hand en wat te knabbelen binnen handbereik? Maar aan de andere kant … Picture this: onze loungebank, het avondzonnetje, een goed boek en gezelschap en een koud roseetje in je handen? Ook heerlijk!

Ik heb nu eenmaal een zwak voor wijn met iets te knabbelen erbij en hoewel het steeds beter gaat die twee los van elkaar te zien en soms voor alleen een wijntje te kiezen, maak je me toch het meest blij met de combinatie 🙂 Eens in de week dan. Max. Want uiteindelijk is dat het geheim voor alles: balans. En stiekem de hele week uitkijken naar dat ene feestmoment in de week is toch heerlijk?!

Lees ook:  Voldoende water drinken

2 Antwoorden

  1. Stefanie

    Heerlijk wijn! Hihi. Ik wil ook altijd iets te knabbelen als ik wijn drink, waarom weet ik niet maar daar krijg ik dan altijd zo’n zin in, en dan ook het liefst iets zoutigs! 🙂

  2. Bianca

    Heerlijk! Al hou ik meer van witte wijn. En, inderdaad met knabbels erbij, alsof het hoort ofzo.. Ik beperk het tot het weekend, dat is zeker genoeg. Een dag per week vind ik knap! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.