Tag: Mijn (tweede) dreumes

geplaatst in: Gezinsleven | 0

Ik vulde deze tag al eens in toen Olivia nog nét een dreumes was. Namelijk een week voor haar 2e verjaardag. Inmiddels hebben we al weer een tijdje nog een dreumes in huis – en is die andere alweer bijna een kleuter, dus leek het mij leuk deze vragen ditmaal voor Quinn te beantwoorden. Benieuwd naar haar favoriete eten en andere voorkeuren? Lees dan snel verder!

 • Wat is haar favoriete eten?

Er was een tijd dat Quinn stapelgek was op gekookte aardappelen en nog eet ze die graag, maar haar absolute favoriet is momenteel gebakken champignons. Best apart niet waar? Ik moest daar als kind echt niets van hebben en dat geldt ook voor Joost, maar Quinn kijkt ze van mijn bord af als ik een omelet met champignons heb als ontbijt.

 • Het meest favoriete tussendoortje?

Komkommer of rozijntjes, het is haar om het even.

 • Wat is haar favoriete drinken?

Absoluut mamamelk. Nog steeds. Het drinken bij mij ligt ‘aan banden’ en gebeurt alleen nog voor het slapen ’s avonds, maar Quinn trekt regelmatig aan mijn shirt omdat ze liever bij mij zou willen’ dinken’ dan uit haar glas water of rijstmelk. Inmiddels zou ik er wel vrede mee hebben als ze stopt, maar aan de andere kant. Olivia heeft drie jaar bij me gedronken, dus ik gun dat Quinn ook als ze wil.

 • Favoriete televisieprogramma?
Peppa!

 • Favoriete boek?

We hebben een 365 verhaaltjes boek over olifantjes, waar we sinds Quinn een maand of 14 is elke avond uit ‘voorlezen’.

 • Favoriete speelgoed?
Lees ook:  Ontspannen babyvakantie

Eerlijk? Ik heb geen idee. Ze is heel veel in de weer met de pop, dol op treinbanen bouwen van de houten rails of de Duplo, gek op spelen met bakjes water én kan druk zijn met de keukenspullen. Hoewel, van dit alles is rommelen met water wel het meest favoriet bedenk ik me nu.

Mijnlevenalsmama | Dreumes en waterFavoriete kleur?

Roze, gok ik (we hebben nogal wat roze in huis namelijk).

 • Wat maakt haar verdrietig?

Verdriet is een groot woord, maar alles waarbij ze haar zin niet krijgt wordt, tevergeefs, beantwoord met tranen 😉 Moeten slapen blijft niet-favoriet en ook als ze niet met haar zus mee mag spelen is mijn dreumesmeisje zichtbaar minder blij.

 • Hoe noemt ze papa en mama?

Gewoon, papa en mama. Hoewel ze papa ook wel eens mama noemt de laatste tijd. Ging tijdenlang goed, dus geen idee of ze dit nu ‘expres’ doet of dat het gebeurt omdat ze onwijs veel nieuwe woorden aan het leren is de laatste weken.

 • Hoe noemt ze opa en oma?

Opa is papa en oma is oma.

 • Wat is haar favoriete knuffel?

Haar knuffie-knuffel. Een ‘doekje’ met hoofdje en armen en beentjes van Happy Horse. Olivia heeft een konijntje, Quinn hebben we vanaf de geboorte een schaapje gegeven. We hebben er twee trouwens en ik was ze elke week. Handig!

 • Een favoriete activiteit?

Knuffelen, een boekje lezen, eten en spelen. Alles wat je van een dreumes kunt verwachten dus 🙂

 • Wanneer slaapt ze?

’s Middags van twaalf tot twee en ’s avonds rond een uur of half acht, acht uur. Meestal tot half zeven de volgende dag. Nou ja, sinds kort dan.

 • Wat maakt haar druk?
Lees ook:  Een baby is makkelijker

Stoeien met papa en Olivia 🙂

 • Wat maakt haar geweldig?

Alles! Ze is zo onwijs vrolijk altijd, heeft zo’n eigen karaktertje en is reteslim. Met Quinn in de buurt is alles geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.