Bijna zomervakantie

geplaatst in: Ontspanning | 4

Nog minder dan een maand en dan hebben we zomervakantie. Drie weken lang onafgebroken genieten met z’n vieren. Wow wat kijken we daar naar uit! Gewoon helemaal niets, geen werk, geen studie, geen verplichtingen. Genieten in het moment, zoals een vakantie hoort te zijn.

Niet op vakantie

Waar we er vorig jaar voor kozen om van onze drie weken vrij één week weg te gaan, besloten we dit jaar al vrij snel dat we niet op vakantie wilden. Wij zijn niet echt vakantie-mensen, kunnen net zo hard genieten van thuis en hebben stiekem altijd zelfs een beetje heimwee naar huis als we ergens anders zijn (wie weet ga ik daar nog eens een blogje aan wijden!).

We blijven dus lekker thuis, enerzijds omdat weg gaan van ons niet perse hoeft, anderzijds omdat we de auto kochten én een zonnescherm besteld hebben en nou ja, je kunt je geld maar één keer uitgeven natuurlijk.

Wél veel leuke uitjes

Wat we wel gaan doen tijdens onze vakantie is heel veel leuke dingen ondernemen. Zo ben ik razend benieuwd naar Oud-Valkeveen, willen we een grote speeltuin in de buurt van Zeist bezoeken, staat de dierentuin van Amersfoort op ons lijstje, lijkt het mij leuk om de Drunense Duinen met het eten van pannenkoeken te combineren en wil Olivia graag zwemmen, dus afhankelijk van het weer wordt dat een binnenzwembad of bij de Maarsseveense Plassen chillen.

Maar er is meer, want wat denk je van lekker wandelen hier in de buurt en een kopje koffie drinken op het terras, lunchen bij de bosspeeltuin in het park, genieten in de tuin van de meiden in het zwembadje als het weer het toelaat én een dagje met ons tweetjes als de meiden ‘gewoon’ naar de opvang gaan in de eerste vakantieweek en wij wat qualitytime ingepland hebben samen.

Lees ook:  Leeshoekje
Mijnlevenalsmama | Vakantie uitzicht
2013
Mijnlevenalsmama | Terschelling
2014
Mijnlevenalsmama | Vakantiekiekje
2015

Het is aftellen geblazen. We moeten allebei nog even heel hard doorwerken op kantoor en duimen voor heerlijk weer eind juni en de eerste helft van juli (en daarna mag dat gewoon doorgaan natuurlijk). Ik ben benieuwd wat de zomer van 2016 ons brengt!

En jij, heb jij al vakantieplannen?

4 Antwoorden

 1. Leonie van Mil

  Je hoeft ook niet perse weg om een leuke vakantie te hebben. Klinkt als of jullie genoeg leuke dingen op de planning hebben staan. Dat moet goed komen. Wij hebben ook niks gepland. Meestal gaan wij wel weg, maar net verhuisd, kleine gekregen en daardoor moeten we een grotere auto hebben en dus zit het er ook even niet in dit jaar. Maar we gaan inderdaad genoeg leuks doen! 🙂

 2. Josan

  Vakantie is als je niet geleefd wordt door de klok en zelf je ritme ksn bepalen. Een staycation is super leuk.

 3. Nienke

  Lekker thuis blijven is toch ook heerlijk! Dat heimwee gevoel herken ik wel, dat hebben wij ook vaak als we op vakantie zijn. We zijn zelfs al twee keer eerder teruggekomen deels om die reden… Vorige bleven wij ook thuis omdat we net een huis gekocht had. Dit jaar gaan we wel lekker 1 weekje weg, ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen.

 4. Jessica

  Aftellen, heerlijk! Je hoeft niet weg voor een heerlijke vakantie. Genoeg plannen lees ik zo.. Heerlijk toch Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.