Doorslapen went

geplaatst in: Gezondheid | 0

Regelmatig ‘grap’ ik tegen vriendinnen die last hebben van een gebroken nacht vanwege bijvoorbeeld doorkomende tandjes bij hun kleintjes dat het makkelijker is als de kids gewoon standaard niet doorslapen. Grap tussen aanhalingstekens, want inmiddels weet ik dat het écht zo is. Doorslapen went namelijk. En snel ook! Dat merk je pas als je weer een keer een gebroken nacht hebt zoals ik laatst.

Zonder stress naar bed

Dat je gewoon al dik 3 jaar non-stop met een opgelaten gevoel naar je bed gaat en eigenlijk niet in slaapt wilt vallen, omdat gewekt worden door een kindje nét op het moment dat je ‘wegvalt’ een van de naarste dingen is die er bestaat. Dat ‘gestresste’, die onrust, daar kun je je niks bij voorstellen als je er niet mee te maken hebt. En het mooie is, als je er wel mee te maken hebt, sta je er na verloop van tijd niet eens meer bij stil en ‘doe’ je het gewoon.

Nu Quinn doorslaapt (uitzonderingen daargelaten maar goed dat geldt voor beiden) merk ik eigenlijk pas hoe fijn het is om naar bed te gaan met het idee over zoveel uur pas weer wakker te hoeven worden. Dat je zonder problemen om half twaalf naar bed gaat op zaterdagavond omdat je weet dat je minimaal 6,5 uur kunt slapen voor het feest dat ochtend heet weer begint. Heerlijk!

En dan moet je er weer uit

Doorkomende tandjes zijn verschrikkelijk en hoewel Quinn er een stuk minder gevoelig voor is dan haar zus was, zorgt de tandenpijn alsnog voor veel gehuil ’s nachts. We hebben het geluk dat ze meestal huilt in haar slaap en troosten (ze slaapt immers na een uithaal direct weer verder) de hele nacht niet aan de orde is, maar als je na jaren gebroken nachten opeens weer een maand of 2 door mag slapen is elk uur wakker gehuild worden een hele zware hap kan ik je vertellen.

Lees ook:  Waarom niet (door)slapen leuk is

Of dat er dan ‘opeens’ weer een peuter van slag is rond twee uur en rond half vier de knuffel van de jongste uit bed blijkt te zijn gevallen en dit kleine meisje daarna denkt dat het al ochtend is, valt me zwaarder nu ik weet hoe lekker zes uur onafgebroken slaap is. Begrijp me niet verkeerd: ik ga er met liefde uit en stiekem is weinig zo fijn als samen kroelen in het holst van de nacht, maar dat doorslapen … Dat went. En is heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.