I did it, Clean 9 ervaring en resultaten!

geplaatst in: Gezondheid, Sport | 3

De afgelopen dagen stonden bij mij volledig in het teken van de Clean 9 en mijn ervaring (en resultaten). Misschien heb je er al wel eens van gehoord, misschien niet, daarom een korte toelichting. De Clean 9 is een 9-daagse reinigingskuur (detox) op basis van natuurlijke producten die je darmen intensief reinigt en daarmee je stofwisseling een boost geeft.

Ik heb de kuur, die behalve reinigt ook nog eens zorgt voor verlies van kilo’s en centimeters, succesvol afgerond en sta te popelen om mijn Clean 9 resultaten in zowel cijfers als gevoel met jullie te delen. Lees je snel mee?

Clean 9 (C9): dé vliegende start van je gezondere levensstijl!

Leuk zo’n detox, maar wat doet die Clean 9 detox nu eigenlijk precies? Je moet het zo zien: in je darmen zit een een laag(je) slib dat blijft hangen als je moeilijk afbreekbare (dus ongezonde) voeding tot je neemt. Dit sliblaagje vermoeilijkt het proces van de opname van vitaminen en mineralen uit je voeding, dus je darmen zijn geneigd voeding heel lang vast te houden op zoek naar vitaminen en mineralen of het kan simpelweg niet langs het slib. De basis van de Clean 9, kortweg C9, is (bijna) pure aloë veragel die een geweldige uitwerking op je darmen heeft en deze intensief reinigt waardoor je lichaam na de C9 beter in staat is voedingsstoffen uit jouw voeding te halen, waardoor je lichaam voedsel sneller verbrand. De Clean 9 reinigingskuur biedt een vliegende start van je gezondere levensstijl!

Direct voelbaar resultaat C9

Hoewel ik vooraf enorm sceptisch was over de C9, was ik tegen het einde van de eerste dag al ‘verkocht’. Ik ben namelijk ‘gewoon’ gaan sporten die vrijdagavond en toen ik rond 21:30 mijn 20 minuutjes cardio stond te doen en twee opgedirkte meiden voorbij zag lopen buiten dacht ik: “Oh leuk, ik kan ook nog wel naar een feestje nu!” De laatste keer dat ik die gedachte had op vrijdagavond rond half tien was toen ik nog studeerde, niet (fulltime) werkte en geen kindjes had. Lang geleden dus. En nu? Nu had ik de hele dag niet gegeten en er een work-out van anderhalf uur op zitten. Mijn ervaring met de Clean 9 is dus dat de detox je een berg energie geeft!

Gedurende de week heb ik vooral geleerd dat trek te onderdrukken is. Dat het verdwijnt. Dat je je zin in een boterham met kaas weg kunt drukken en ‘op kunt schuiven’ tot het moment dat je dat weer mag ‘cheaten’. De eerste twee dagen eet je niets (maar drinkt wel voldoende aloë vera en een plantaardige eiwitshake), de dagen daarna mag je ’s avonds een volwaardige maaltijd van een beperkt aantal kcal eten. Ik vond die eerste dagen gemakkelijker dan de dagen waarop ik niet mocht eten eerlijk gezegd. Op de één of andere manier kreeg ik door het eten meer trek in eten.

Gedurende de volledige reinigingskuur heb ik geen moment échte honger gehad. Wel trek. Daarnaast sliep ik onwijs vast, voelde me de hele dag energiek, had totaal geen opgeblazen gevoel en een zichtbaar plattere buik, heb het niet kouder gehad dan normaal en kon ik gewoon sporten. Ik heb ontdekt dat een stuk komkommer of een appel met wat kaneel best wel trekverminderend werkt en dat M&M’s waar je heel de week zin in hebt na die 9 dagen, op je cheatdag, nog véél lekkerder smaken dan wanneer je ze tijdens die dagen zou hebben gesnoept. Nee, dat laatste is een leugen: zowel de koffie waar ik heel de week naar snakte, als het bruine bolletje met oude kaas én de M&M’s smaakten oké. Gewoon lekker, maar niet bijzonder. Het doet me op de één of andere manier niet zoveel meer na de cleansing?

Lees ook:  Hoi, ik ben Gwen. En ik sport.

C9 in combinatie met (kracht)sport

Jullie weten inmiddels wel dat ik 4x per week vrij intensief sport. Kan dat wel tijdens de Clean 9? Deze vraag kan ik volmondig met JA! beantwoorden, maar – er is altijd een maar – ik merkte wel dat mijn lichaam na een work-out schreeuwde om eiwitten.

Heb ik de C9, in combinatie met krachttraining, vol weten te houden? Ja en nee. Je mag gedurende de kuur met mate bepaalde fruit en groentesoorten en hoewel ik mij op niet-sportdagen prima kon ‘vullen’ tijdens een zwak momentje met een halve appel of een stukje komkommer, merkte ik dat mijn lichaam na een work-out ‘Kwark!’ schreeuwde. Er zijn ergere dingen dan een schaaltje magere kwark met kaneel danwel rauwe cacao: ik heb gezondigd. Ik heb 3 avonden toegegeven aan mijn lichamelijke schreeuw om eiwitten. Voelt de reinigingskuur daardoor als gefaald? Absoluut niet! Ik vind het belangrijk om naar mijn lichaam te luisteren en de enorme drang naar een kop lekkere koffie vanaf dag 2 en de schreeuw om M&M’s (die ik gek genoeg normaal amper eet) weten te negeren is een heel ander verhaal dan een schaaltje met een berg eiwitten en een beperkt aantal koolhydraten, vetten en suikers tot je nemen om je lichaam (spieren) te voeden. Vind ik althans.

Tijdens de 9-daagse kuur ben ik ‘gewoon’ vier keer naar de gym geweest en kon mijn work-out prima doen. Geen gebrek aan energie, wel een (toegestaan) appeltje gegeten vooraf aan de work-out. C9 en (kracht)sport gaat goed samen!

Clean 9 resultaat in cijfers

En dan nu, trommelgeroffel, naast de geestelijke winst dat trek goed te negeren is, de resultaten in cijfers. Mijn doel voor de reiniging was trouwens niet persé om af te vallen, maar vooral om mijn lichaam een ‘opdonder’ te geven en de enthousiaste meningen over de C9, die ik maandenlang sceptisch aanhoorde, ook te kunnen delen.

Ik ben in 9 dagen tijd maar liefst 2,5 kilogram afgevallen. Mijn vetpercentage is 2,3 % gedaald (mijn spieren 0,5% toegenomen) en ik ben rondom 24 centimeter verloren. Dat is echt een geweldig resultaat! De precieze cijfers lees je hieronder. Vooral aan mijn taille zag ik na 3 dagen al verschil en tegen het einde van de week bleef ik mijn skinny jeans ophijsen vanwege het verlies van buikvet.

Lees ook:  Mama wordt fitter, nieuwe uitdaging

Mijnlevenalsmama | Clean 9 resultaat

Clean 9 #check

Ik noemde het bovenaan dit artikel al: de C9 als vliegende start van je gezondere levensstijl. Voor mij geldt dat ik al erg gezond at en sport, maar dankzij de C9 ervaring  wéét ik dat trek iets mentaals is.

Dat ik het kan negeren, kan uitstellen tot dat ene cheatmoment dat ik mezelf elke week gun. Ik deed dat (vaak) al wel en ik wist al dat trek in je hoofd in plaats van je buik zit, maar door nu 9 dagen lang te ervaren hoe fit ik mij voel zonder suiker, door achteraf te ervaren hoe die lekkere dingen eigenlijk best ‘gewoon’ smaakten (maar me vooral weer een overvolle opgeblazen buik bezorgden) en die trek daadwerkelijk weer te voelen verdwijnen als je er niet aan toegeeft, ben ik mentaal een stuk sterker geworden als het gaat om eten.

Hoe nu verder?

En hoe nu verder? Ik pak mijn voedingsschema waar ik hier al over schreef weer op maar mét de Aloë Vera gel en de Garcinia capsules (die tevens in de C9 zitten) als aanvulling. Deze laatste bevat een hoge dosis Garcinia Cambogia dat zorgt voor verminderde vetopslag in het vetweefsel en het hongergevoel vermindert. De aloë vera blijf ik dagelijks drinken omdat ik me er aanzienlijk fitter door voelde de afgelopen week en het o.a. de immuniteit verhoogt en dat is met twee kleine ‘schoolgaande’ kindjes (lees: bacillen en slaaptekort) mooi meegenomen 😉

Durf jij de C9 aan?

Hoe sceptisch ik eerst was over deze razendpopulaire reinigingskuur, zo enthousiast ben ik nu! Hoewel de Clean 9 niet goedkoop is, heb ik geen moment spijt gehad van deze investering. Investering? Absoluut! Je hebt per slot van rekening maar één lichaam en dat heeft soms gewoon een duwtje in de goede richting nodig. Ben jij van plan te starten met sporten, wil je je voeding aanpassen of wil je gewoon heel graag een paar kilo kwijt en een kleiner maatje jeans aan kunnen deze zomer? Laat de C9 dan ook jouw vliegende start zijn!

Clean 9 (C9) kopen? Bestel jouw Clean 9 direct via de mail, dan kun je binnen twee werkdagen van start, krijg je toegang tot een besloten groep op Facebook met C9-gebruikers en coach ik je desgewenst door de 9 dagen heen. De prijs van de C9 is € 127,35 (incl. verzending of kan opgehaald worden in Utrecht). Bestellen kan ook via deze link (check dan wel even of linksboven mijn naam vermeld staat, want zonder verwijsnummer kun je niet bestellen).

3 Antwoorden

 1. Nicole

  Wat fijn te lezen dat je zo enthousiast bent geraakt nu ook. Ik heb beide keren door verschillende redenen niet kunnen sporten en daar baal ik wel van maar toch heb ik ook hele fijne resultaten gehaald, vooral in m’n hoofd! Overigens qua sport en die snak naar eiwitten en dergelijke, ken je Argi al? Dat was misschien ook wel iets voor je geweest.

 2. Romy

  Ga er nu zeker mee van start na de borstvoedings periode wanneer deze stopt weet ik niet dat laat ik aan m’n dochtertje over (zo goed als).
  Ga er nu eerst voor zorgen dat ik weer naar de sportschool ga en dit opbouw met het eten was ik al opweg.

  Ps, gebruikte je voor c9 ook shakes na het sporten en/of supplementen?

  • Gwen

   Tof om te horen dat ik je hiermee over de streep heb getrokken! Ik stuur je straks even een privéberichtje, want je kunt ook tijdens de bv al eea veranderen qua gezondere levensstijl. Zo is de aloë vera niet schadelijk voor je dochtertje en zou je bijv de plantaardige eiwitschakes van dit merk kunnen gebruiken als ontbijt of kunnen kiezen voor vezel supplementen als je last hebt van je darmen. Ik gebruik trouwens idd regelmatig een shake na het sporten en slik bcaa supplementen om mijn spieren sneller te laten herstellen na de workout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.