Spinnen-angst

geplaatst in: Huishouden | 5

Spinnen, je vindt ze verschrikkelijk of taalt er niet naar. Ik ben dus zo iemand uit die eerste categorie. Ik ben doodsbang voor spinnen. Al moet ik heel eerlijk toegeven dat het de laatste jaren ietsje minder is geworden: inmiddels durft ik langs zo’n huisspinnetje met lange poten en zo’n minilijfje te lopen en kan ik kruisspinnen met een bezem wegslaan 😉

Grote (harige) roofspin

Hoe groter de spin, hoe groter de angst gaat voor mij niet perse op. Ik heb ooit zelfs een vogelspin op mijn handen gehad, zonder flauw te vallen. Mijn grootste angst op spinnengebied is de roofspin. Zo’n gitzwarte, al dan niet met behaard lijfje. Die razendsnelle rakkers die in grote getalen in en om het huis leven. Of zoals bij ons het geval is: onder de veranda, in de hoekjes van de zandbak (uit het zicht onder de bankjes), tussen de schutting en de border, in zo ongeveer alle hoeken van de schuur en heel soms spontaan in huis (hoewel dat gelukkig amper het geval is – of ik ze in ieder geval niet zie.

Ik ken de feiten over spinnen. Zo weet ik dat die roofspinnen altijd in tweetal leven, ik weet dat ze in elk huis zitten en ik weet dat ze maar een bepaalde periode van het jaar zichtbaar zijn (en ook leven?). Ik weet ook dat (alle soorten) spinnen houden van auto’s, dat je in je leven zoveel spinnen eet en dat dat dus gebeurt tijdens je slaap (dat naar binnenlopen door je openstaande mond – of neus?). Ik weet het allemaal, maar ik doe gewoon net alsof ik het niet weet 😉

Lees ook:  Liebster Award #3
Hartkloppingen en op de bank staan

Je kent dat type mens wel dat gillend en trillend op de bank, tafel of deurmat (?!) gaat staan als er een spin over de vloer loopt en dat niet dicht langs een kruisspin durft te lopen of onkruid kan wieden als het kruisspinnenseizoen is? Dat type ben ik. Gelukkig heb ik een heldhaftige man en een nog heldhaftigere buurvrouw die mij van spinnen kan verlossen.

Ik vergeet nooit die keer dat onze kat in ons oude huis met een roofspin aan het spelen was en dat ding zo enorm was dat ‘ie niet door de stofzuigerkop zou passen en we (Joost) hem dus met de slang op moest zuigen. De stofzuiger heeft hierna vier dagen op het balkon gestaan. En ja ik weet ook dat ze dan niet perse dood gaan en soms eitjes in de stofzuigerzak leggen (die hebben we weggegooid na die vier dagen natuurlijk).

Of die keer dat we hier net woonden en na een avondje tuinhangen op de bank ploften en ik in het schemerlicht een pluisje kattenhaar dacht te zien dwarrelen op de grond voor de televisie. Nét voor ik het op wilde pakken zag ik dat het een spin was en ben ik met een hartslag van duizend gillend op de bank gaan staan. Die spinnen-angst van mij is niet mis, gadverdamme wat heb ik toch een hekel aan die achtpotige krengen!

Ben jij ook zo bang voor spinnen of niet?

5 Responses

 1. Marijke

  Toen ik je titel zag heb ik eerst voorzichtig over het beeldscherm gescrold om zeker te weten dat er geen spinnen afbeelding te zien zou zijn. Haha mijn angst voor spinnen is echt bizaaaaar. Zooo bang voor spinnen. Komt denk ik omdat je nooit weet welke kant ze uit gaan rennen. Ieeeeuw!

  • Gwen

   Haha, je dacht toch niet serieus dat ik hier een plaatje neer durfde te zetten he 😉 Mijn god, ik krijg al kriebels als ik eraan denk.

 2. Leonie van Mil

  Oh verschrikkelijk! Ik haat spinnen. Ik heb mijn vriend midden in de nacht een keer wakker gemaakt of hij alstjeblieft alle spinnen weg wilde halen, want ze zaten overal. Bleek een vreselijke nachtmerrie te zijn. Die gaan bij mij regelmatig over spinnen hahaha. Nou… eigenlijk niet zo grappig 😉

 3. Fleur

  Ik ben niet bang voor spinnen, maar wel voor muizen. Ben jij bang voor muizen? Het is vaak of spinnen óf muizen namelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.