Ochtendspits

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Haasten ’s ochtends om bijtijds op je werk te kunnen komen, douchen terwijl je kindjes toekijken en boterhammen smeren of een bak kwark maken met keukenhulpjes die hongerig en ongeduldig zijn. Bij ons is het dagelijkse kost en die ochtendspits gaat ongeveer zo:

Optie 1:

 • 6:15 Joost zijn wekker gaat en hij draait zich nog een keer om. Ik ben ook half wakker maar doezel weer weg.
 • 6:25 Joost zijn wekker gaat weer en hij stapt uit bed. Ik hoor verder nog niks (niemand), dus draai me weer om.
 • 7:05 Ik hoor dat Joost druk is in de badkamer en stap uit bed om te gaan douchen.
 • 7:15 Fris gedoucht geef ik manlief een kus, droog me af, borstel mijn haren, trek mijn ondergoed aan en begin met mijn make-up
 • 7:30 Ik hoor dat Olivia wakker is omdat ze rustig met haar knuffels ligt/zit te kletsen in bed.
 • 7:35 Hé Quinn is ook wakker, die roept dat ze ‘uit’ wil en dat ze ‘poep’ heeft, maar klinkt vrolijk.
 • 7:45 Ik loop de kamer van de oudste binnen en terwijl we kletsen was ik haar, kiezen we samen kleren uit en doen die aan.
 • 7:55 Tijd voor Quinn, met hulp van Olivia (waarmee ik ondertussen nog ‘stoei’ omdat ik haar haren niet mag kammen).
 • 8:05 Gewassen, gekleed en gekapt lopen we met z’n drietjes de trap af en terwijl de meiden lekker spelen ontdooi ik hun brood.

Optie 2:

 • 5:55 Slaapdronken hoor ik in de verte een kindje jengelen en roepen dat ze ‘uit’ bed wil. Het is mijn eigen kind, zucht – nog voor de wekker van manlief gaat. Ik besluit nog héél even te blijven liggen.
 • 5:58 Inmiddels hoor ik Olivia ook en die moet altijd direct naar het toilet, dus blijven liggen lukt niet meer.
 • 6:00 Ik loop naar Olivia’s kamer, knuffel even met haar, doe haar nachtluier uit en we lopen samen naar de badkamer.
 • 6:05 Met Olivia nog gezellig naast me op het toilet, stap ik met mijn tandenborstel in de douche. Ze kletst direct honderduit.
 • 6:15 Ik stap uit de douche, Joost loopt inmiddels naar beneden om te ontbijten en Olivia gaat, na wat aanmoediging, op haar kamer spelen in plaats van dat ze tegen mij blijft kletsen in de badkamer terwijl ik nog sta uit te druppelen. Ondertussen ligt Quinn nog steeds te kletsen in haar eigen bedje en herken ik de dagelijks terugkerende ‘uit’ en ‘poep’ in de woordenbrij.
 • 6:25 Afgedroogd, kleren aan, bed opgemaakt en nu snel wat make-up op mijn hoofd smeren. Olivia heeft ondertussen al 2x gezegd dat ze honger heeft, maar weet ik af te leiden met de vraag wat ze strakjes voor kleren aan wil. Die mag ze dan uit haar kast gaan halen.
 • 6:40 Quinn wordt ongeduldig, maar het is eerst tijd om haar grote zus te wassen en aankleden. We voeren een kleine discussie over wel of geen blote benen en jurkjes die in de was zitten, maar over het algemeen verloopt dit proces – zonder haren kammen – soepel.
 • 6:55 Tijd om de dreumes te verschonen, wassen en aan te kleden zodat we daarna lekker kunnen ontbijten beneden.
 • 7:00 Het brood hebben we gelukkig gisteravond al uit de vriezer gehaald, dus de meiden pakken direct allebei een klein stoeltje om mij te helpen met het smeren van hun boterhammen. Ikzelf bak een omeletje en zet een kop koffie. Oeff zo vroeg, dat wordt weer een lange dag 😉
Lees ook:  Bath Time #11

Mijnlevenalsmama | Eitje

Op de dagen waarop wij beiden werken ontbijten we binnen een kwartiertje met z’n vieren en blijft de vaatwasser gevuld met schone en het aanrecht gevuld met vieze vaat. Als ik thuis ben met de meiden ‘parkeer’ ik de tablet voor hun neus en ga na mijn ontbijt de vaatwasser doen, een wasje in de wasmachine gooien en bespreken wat we die dag gaan doen. Alles vanaf het moment dat de boterhammen gesmeerd zijn is weer ‘rust’, maar dat uur ochtendspits daarvoor … Dat douchen met publiek of achtergrond ‘muziek’ en mascara op je gezicht smeren met een kletsende dreumes naast je terwijl je stiekem nog niet helemaal wakker bent, went nooit. Echt nooit.

Ben ik de enige waarbij de ochtendspits altijd zo druk voelen of is het gelukkig herkenbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.