Jij maakt ons compleet

geplaatst in: Gezinsleven | 0

Jij die de ochtend lachend laat beginnen, die zelfs nog voor je je noodzakelijke kop koffie gehad hebt een boterham voor je grote meisje smeert en je kwartiertje me-time ‘opoffert’ omdat ze zo zo graag naast je op de bank kruipt. Om half zeven ‘ s ochtends.

Jij die mij leert de boel de boel te laten in het weekend (wat ik soms iets te goed lijk te hebben opgepakt, waardoor ik zo nu en dan de bekende woorden “Maar jij doet zelfs ook helemaal niks”  naar mijn oren geslingerd krijg), die me keer op keer mijn me-time gunt als ik wil sporten, ook al ga ik onbewust aan het jouwe voorbij. Jij die regels op het juiste moment aan de laars lapt, maar streng en rechtvaardig bent tegen je oogappeltjes als ik het niet meer op kan brengen, die zelfs in de regen naar de speeltuin lopen leuk vindt en die elke avond het wasritueel voor zijn rekening neemt, hoe moe je ook bent.

Jij die elke doordeweekse avond met de grootste glimlach door ons drieën (toegegeven: vooral de meiden omdat ik vaak nog druk ben met eten opscheppen) ontvangen wordt. Die stoeit met de kindjes als ze het nodig hebben en mijn gezeur over bedtijd wijselijk negeert.

Jij die mij aanvult, tegenwerkt wanneer nodig (en onnodig, en andersom), verrast met onverwachte dingen, aanvoelt als geen ander en onvoorwaardelijk steunt. Jij die ons compleet maakt, die we altijd missen als je niet bij ons bent. Jij die de beste papa is die er te wensen valt. En de beste man. Lieve Joost, ik houd van jou. Fijne Vaderdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.