Een overvol hoofd

geplaatst in: Huishouden | 0

Herken je dat, dat je hoofd zo vol is dat je blokkeert? Ik wel helaas. Vreselijk vermoeiend, want er komt op dat moment niets meer uit mijn handen en omdat ik toch al een een enorme to-do-lijst had besluit ik spontaan nog een paar dingen ’te bedenken’ en erop te zetten 😉 Herkenbaar? Ik zet mijn tips om het probleem aan te pakken op een rijtje, wie weet heb je er iets aan!

Mijnlevenalsmama | To do

  1. Schrijf het op. Gewoon, alles door elkaar en zonder na te denken over hoe belangrijk het is. Boodschappen halen, de was opvouwen, foto’s van je telefoon halen, flossen, nieuwe deodorant bestellen, de schoenmaten van je kindjes weer eens opmeten, noem maar op. Pak een blocnote en schrijf het op.
  2. Categoriseer je taken. Voor mij geldt dat ik dingen meestal in drie soorten kan onderverdelen: huishoudelijke to-do’s, dingen die me te binnen zijn geschoten en die ik binnenkort ‘moet’ kopen en grotere zaken, zoals dat we een nieuwe hordeur op willen hangen, ik de gootsteen moet ontstoppen, de fotoboeken bij moet werken en alvast het één en ander moet inpakken voor vakantie bijvoorbeeld.
  3. Begin! Pak iets kleins, of juist iets groots, en begin. Het maakt niet uit of je het direct af krijgt in dat halve uurtje dat je jezelf de tijd gunt aan deze taak te werken, maar ze zeggen niet voor niets ‘Een goed begin is het halve werk!’
  4. Hang aan elke taak een realistische tijdplanning. Drie wassen wegwerken lukt niet in een uurtje (de wasmachine alleen al doet er langer over), de badkamer soppen hoeft niet op dezelfde dag als het uitzoeken van je keukenkastje en ook Ikea en de Albert Heijn hoeven niet in één middag bezocht te worden. Bedenk wat je belangrijk vindt, waar je tijd voor vrij kunt maken komende week en wat nog even kan blijven liggen tot later in de maand. Wees realistisch, want niemand wordt vrolijk van een te strakke planning die onhaalbaar is.
  5. Wees blij met wat je gedaan hebt! Het klinkt zo makkelijk, maar ik weet dat het dat niet is. Want waarom zou ik ’trots’ zijn op het feit dat ik de fotoboeken van de meiden bijgewerkt heb als er nog drie manden te vouwen was staan te wachten, mijn telefoon nog bomvol filmpjes staat en ik ook nog boodschappen moeten bestellen? De reden is simpel: je hebt jezelf die taken opgelegd en omdat daarom niemand anders trots op je is moet je het gewoon zelf doen 🙂
Zo, mijn hoofd is inmiddels weer even leeg, want terwijl ik dit blogje schreef heb ik wat dingen die in mijn hoofd zaten op papier gezet. Nu jij nog, zet hem op! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.