Clean 9: meest gestelde vragen

geplaatst in: Gezondheid, Sport | 2

Vorige week plaatste ik een uitgebreide blog over mijn ervaring met de Clean 9. Ik ontving naar aanleiding hiervan een aantal vragen via social media en de mail en hoewel ik degenen al van antwoord heb voorzien, besloot ik er ook een blogje aan te wijden. De meest gestelde vragen over de Clean 9 (C9) mét antwoord. Lees je mee?

 • Mag je dan niks eten tijdens Clean 9?

Jawel. Alleen niet de eerste twee dagen 😉 Althans, ik neem aan dat je onder eten een maaltijd verstaat? Een broodje kaas, bord pasta, grote bak nasi of een pannenkoek, een croissantje misschien zelfs wel? Dat zit er allemaal niet in tijdens de C9. En daarnaast, als je gewicht wilt verliezen, sowieso niet (te vaak) eerlijk gezegd. Je drinkt deze eerste twee dagen wél een plantaardige eiwitshake (op basis van soja en aangemaakt met bijvoorbeeld amandelmelk) én je mag gedurende de hele cleansing met mate bepaalde groenten of fruit eten. Strikt genomen mag eten dus ook tijdens die eerste twee dagen, alleen dan dus in de vorm van een paar plakken komkommer of een appeltje 🙂

 • Ben je niet super duizelig en flauw? Kom je de dagen wel door?

Nee dat valt reuze mee! Wel denk ik dat je voedingspatroon voor de Clean 9 van invloed is hierop. Dronk je vijf kopjes koffie per dag? Dan ga je gegarandeerd hoofdpijn krijgen de eerste dagen. Afkicken heet dat. Datzelfde geldt voor je inname van suikers, als die vooraf enorm is, ga je dit ook merken. Het drinken van voldoende water compenseert de hoofdpijn een beetje, maar mijn advies zou zijn om de dagen voor je start al iets bewuster te eten, het aantal koppen koffie af te bouwen tot 2 en alvast wat extra groenten eten (altijd een goed idee!) bijvoorbeeld. Maar flauw? Ik denk het niet. Als je je echt slap voelt kun je een appel of peer nemen en de Garcinia Cambogia, een van de supplementen van de C9, helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

 • Is de Clean 9 moeilijk om vol te houden?

Ik vond van niet. Je weet immers waar je dit voor doet. Niemand verplicht je er toe én omdat je op meerdere momenten tijdens de cleansing je progressie meet en weegt krijg je een berg motivatie, juist op die momenten dat je het misschien niet meer ziet zitten. Wat helpt is afleiding te zoeken, zo heb ik op de eerste dag de hele benedenverdieping gesopt en ben op de tweede dag met de kindjes naar een indoor speelparadijs gegaan 🙂

Lees ook:  Zomerkriebels
Mijnlevenalsmama | Resultaat Clean 9
Boven: een maand voor ik startte met C9, onder: 4 dagen na de C9. Een stuk platter en zichtbaar strakkere lijnen dus!
 • En na die 9 dagen, dan komt het er allemaal weer aan zeker?

Op het moment van schrijven kan ik met zekerheid zeggen dat dit de eerste 3 weken niet het geval is. Ik ben namelijk blijven meten en wegen en ben sinds het stoppen met de C9 zelfs nog een kilo en wat centimeters verloren. Ik eet dan ook gezond en ben niet na die 9 dagen weer naar de snackbar gerend (oké wel, maar zo’n eenmalige cheat moet kunnen) en ontbijt niet met croissantjes met roomboter, jam en een glas verse jus. De cleansing vormt een vliegende start voor een gezondere levensstijl, je lichaam is na de C9 veel beter in staat voeding tot zich te nemen – hier voordeel uit te halen, maar het is aan jou om hier daadwerkelijk gebruik van te maken en dat gezonde eten, bewegen en bijvoorbeeld supplementen of aloë vera gel aan je lichaam te geven.

 • Drink je dan alleen maar water? Geen koffie/cola etc.?

Ja 🙂 Hoewel je ook kruidenthee zonder theine kunt drinken, lekker als je het koud hebt! Wat ook een aanrader is, is citroen, aardbei of schijfjes komkommer aan je water toe te voegen.

 • Maar dat is toch eigenlijk heel slecht voor je lichaam, niet eten enzo?

Absoluut, niet eten is niet goed. Te veel eten ook niet en te weinig al helemaal niet. De C9 is een met zorg samengestelde kuur met alleen maar natuurlijke ingrediënten die niet voor niets ‘maar’ 9 dagen duurt. Het is geen dieet, het is een reiniging. Het klopt inderdaad dat tijdens die eerste twee dagen je lichaam haar reserves aan gaat spreken, maar het wordt wél gevoed door bijv. de eiwitshake, vezels, wat rauwkost, de aloë vera en supplementen. En water niet te vergeten. Dus ja, niet-eten is niet perse goed, maar je lichaam de kans geven zich van slechte stoffen te ontdoen en daarvoor 2 dagen niet-eten inzetten om vervolgens honderden dagen (mits je je ‘normale’ voedingspatroon aanpakt natuurlijk) te genieten en je lichaam weer optimaal te kunnen voeden omdat het de rotzooi kwijt is, lijkt me geoorloofd 😉

Lees ook:  Broodeter

Ben jij van plan te starten met sporten, wil je je voeding aanpassen of wil je gewoon heel graag een paar kilo kwijt en een kleiner maatje jeans aan kunnen deze zomer? Laat de C9 dan ook jouw vliegende start zijn!

Bestel jouw Clean 9 direct via de mail, dan kun je binnen twee werkdagen van start, krijg je toegang tot een besloten groep op Facebook met C9-gebruikers en coach ik je desgewenst door de 9 dagen heen. De prijs van de C9 is € 127,35 (incl. verzending of kan opgehaald worden in Utrecht). Bestellen kan ook via deze link (check dan wel even of linksboven mijn naam vermeld staat, want zonder verwijsnummer kun je niet bestellen).

2 Antwoorden

 1. Jessica

  Fijn dat je zo antwoord geeft op de vragen! Ik heb nog eens zitten kijken, maar vind het voor mijzelf te prijzig om als “start” te gebruiken voor ik ga afvallen.

  • Gwen

   Hai Jessica, kan ik me voorstellen – de prijs is niet mis. MAAR de C9 is bij uitstek onwijs geschikt als je wilt gaan afvallen en wordt juist als kick-start naar een gezondere levenstijl gezien. Je lichaam reinigt zich tijdens die 9 dagen en kan daarna sneller voeding uit jouw gezonde voeding halen. Het hoeft dus geen onnodige dingen mee op te slaan op zoek naar vitaminen en mineralen. Plus: als je af wilt vallen wil je graag snel resultaat in de spiegel zien, dat motiveert immers. Dat is dus exact wat er gebeurd tijdens de kuur. Progressie is de beste motivatie! Ondanks de prijs kun je dit misschien alsnog meenemen in je overweging en wilde ik het dus toch gezegd hebben 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.