De peuter zei …

geplaatst in: Opvoeding | 0

Er zijn al tientallen blogjes te vinden van onwijs leuke peuteruitspraken. En toch wil ik die van onze peuter ook nog delen 😉 Het is zo leuk hoe scherp de opmerkingen soms zijn, hoe bijdehand, hoe onwijs lief, bijzonder en hilarisch. Een paar van Olivia’s recente peuteruitspraken op een rij, lees je mee?

  • “Ohh ik heb geen tijd meer” – toen ze eigenlijk, tijdens het avondritueel, met papa mee naar beneden wilde om de pakketbezorger te zien, maar te laat was omdat Joost de deur alweer dicht trok.
  • “Praatte ik tegen een muur ofzo?” – toen ze blijkbaar verder kletste tegen manlief, die met Quinn naar boven liep voor diens dutje en beneden pas ontdekte dat Olivia vanuit de tuin tegen hem was blijven kletsen.
  • “Sorry ik heb het even te druk” – terwijl ze bezig was met het eten van haar boterham en ik haar vroeg wat ze straks wilde gaan doen.
  • “En je houdt ook van jouzelf toch?” – na mijn opsomming dat ik houd van Olivia, Quinn en papa, omdat ik dochterlief vaak vertel dat het belangrijk is dat ze ook van zichzelf houdt en lief voor zichzelf is 🙂

Mijnlevenalsmama | Peuterwoorden

  • “Nee Quinn, je moet leren dat als mama autorijdt je dus niet op schoot kan zitten en gewoon in je stoeltje moet zitten. Zo is het en niet anders. Dat is gewoon de waarheid, klaar!” – terwijl Quinn dus keihard vanaf de achterbank “Schoot, uit!” gilt en ik ‘mezelf’ via een peutermond vanaf de andere kant van de achterbank hoor zeggen dat dat niet kan.
  • “Dat zeg je echt zo vaak. Waarom? ” – nadat ik, weer eens, heb gezegd dat ik van haar houdt of trots op haar ben.
  • ” Oh oké! ” – het antwoord dat ik krijg na mijn uitleg waarom wij regelmatig vertellen dat we van haar houden. En dat ‘Oh oké’ is trouwens ook wel eens de reactie op de liefdesverklaring. Zo van, ja uhm boeiend 😉
  • “Ik doe dat wel even zelf.” “Zo, graag gedaan!” – tegen zichzelf dus, maar in werkelijkheid doelt ze op ons, omdat zij zelf het klusje uit handen heeft genomen. Geweldig toch?!

Is jouw (bijna) peuter ook zo gevat soms en welke uitspraak is jou het meest bijgebleven?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.