Kleine meiden en kleding

geplaatst in: Opvoeding, Samenwerkingen | 0

Kleine meiden en kleding, het is me wat. Joost en ik hebben regelmatig een ‘discussie’ met Olivia omdat ze een bepaald jurkje of rokje aan wil, maar een legging eronder weigert (terwijl het te koud is voor blote benen) of dat ze boos op mij is omdat er iets nog in de was zit. Om over schoenen nog maar te zwijgen. Het liefst draagt ze elke dag haar kaplaarzen of wil open schoenen aan als het regent en fris is.

Jurkjes, broeken en open schoenen

Skinny jeans, ik ben er dol op. Dochterlief iets minder. Tot voor kort althans, want opeens vindt ze haar spijkerbroeken wél weer leuk genoeg om te dragen. Jurkjes of broekenfases hebben we hier in huis niet, het wisselt echt per dag.

Voor Quinn geldt dat ik haar kleding nog uit kan kiezen en ze hier weinig van vindt. Hoewel, helemaal zelf uitkiezen doe ik het niet want meestal helpt Olivia me daarbij 😉 Hoe het ook zij, Quinn had al een tijdje open schoenen die ik nog had bewaard van haar grote zus, maar voor Olivia was ik nog geen fijn paar tegengekomen.

Ik wilde graag weer een paar Teva’s aanschaffen, omdat Olivia op die van haar – die nu dus van Quinn zijn – maar liefst 2 zomers (handig als de voeten niet zo snel groeien!) gelopen heeft en ze nog altijd goed zijn en bovendien gemakkelijk zijn te wassen als ze stinken of vies zijn geworden. Ik kon alleen nergens een paar Teva’s met roze vinden in Olivia’s maat. Heel sneu, want ze wilde echt heel graag open schoenen. De oplossing kwam onverwacht: of ik een paar schoenen wilde bestellen bij Nelson Shoes. Maar natuurlijk!

Lees ook:  Principes die ik overboord gooide
Stevige, matchende, sandaal

De Teva’s bleken bij Nelson helaas ook niet verkrijgbaar te zijn in Olivia’s maat, maar er was voldoende anders’ te vinden in maat 24. Mijn eisen? Een stevige zool waarop ze goed kan rennen, sandalen die strak om het voetje kunnen en bovendien bestaan uit meerdere kleuren zodat ze gemakkelijk te matchen zijn. Ik heb ze gevonden!

Mijnlevenalsmama | Sandalen

Mijnlevenalsmama | Sandalen

De reactie van dochterlief toen ze ze zag was onbetaalbaar: “Kijk mijn sandalen, papa, kijk ik heb nu ook zomerschoenen! Mag ik ze morgen aan naar het kinderdagverblijf? Kijk, kijk!” Laat ze zomer nu dus maar eindelijk beginnen, mijn meisjes zijn er klaar voor en het scheelt een boel ‘geruzie’ over wel of niet blote benen, korte leggings die in de was zitten en een jas die Quinn zelf aan wil doen, maar wat nog net iets te hoog gegrepen is voor de kleine boef.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.