8x waarom kinderkeukentje TOPIDEE is

geplaatst in: Huishouden | 4

Ons kinderkeukentje is al meer dan eens voorbij gekomen op mijn blog. Er gaat geen dag voorbij dat er niet mee gespeeld wordt en sinds we een week of drie geleden wat extra borden, bakjes en bestek kochten is het hek helemaal van de dam. Vandaag dé redenen waarom het aanschaffen van een kinderkeukentje voor je dreumes een topidee is.

Mijnlevenalsmama | Keukenspulletjes

 1. Je kunt ongegeneerd taartjes blijven eten.
 2. Aan het einde van de dag kunnen alle keukenspulletjes in één grote bak gegooid worden en hoef je dus niets uit te zoeken.
 3. Het prikkelt de fantasie van je kindje (bakjes kunnen zowel soepkommen als boterkuipjes zijn en zijn ideaal voor de fruithap van de pop heb ik geleerd en ook kopjes blijken het behalve als kopje prima te doen als cocktailshaker).
 4. Je hoeft geen eigen koffie of thee meer te zetten 😉
 5. Er zijn talloze accessoires te krijgen, zodra het keukentje een beetje ‘vergeten’ wordt doet een doos nieuw keukengerei of een pakketje houten voedsel wonderen kan ik je vertellen.
 6. Keukenaccessoires voldoen prima als buitenspeelgoed tezamen met een bak water.
 7. De kinderen kunnen helpen tijdens het bakken zonder dat jij je garde of deegroller af hoeft te staan (zij gebruiken immers hun miniatuur).
 8. De keuze in kinderkeukens is reuze, dus het misstaat nooit in je interieur want je koopt gewoon een matchende variant 🙂

Mijnlevenalsmama | Kinderkeukentje

Mijnlevenalsmama | Koken kinderkeukentje

 

4 Responses

 1. Kleine Prinses

  ik heb ook zo een ikea keukentje voor m’n dochter… maar ze kijkt er niet echt naar. Ze gebruikt het om allerlei spullen in te verbergen enz.. misschien als ze wat ouder is…

  • Gwen

   Hier kwam het rond een jaar of 2, dat ze er echt actief mee ging spelen. Quinn pakt het alleen nu al veel sneller op van Olivia, dus die speelt er al mee sinds ze kan kruipen (en op pannen rammen enzo haha).

 2. Judith

  Voor mijn beide dames is het ook een regelrechte hit. En nog een leuke toevoeging aan je lijstje: ze zijn best duur, maar de kinderen spelen er dan ook jaren mee! Heel duurzaam dus zo’n kinderkeuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.