Tag: Zomerse dilemma’s

geplaatst in: Ontspanning | 1

Door Nicole werd ik getagd voor de Zomerse Dilemma’s tag en hoewel het weer deze week niet top is, besloot ik toch de vragen in te vullen. Lees je mee?

 • Op blote voeten door het gras of op blote voeten door de branding?

Hoewel het ultieme vakantiegevoel voor velen waarschijnlijk samenhangt met strand, heb ik de voorkeur voor blote voeten in het gras. Niet in de laatste plaats omdat ik een hekel heb aan met van die zanderige halfnatte voeten weer in mijn slippers of gympies te moeten glijden 😉

 • Een vakantie op een tropisch eiland of een zonnige, culturele stedentrip?

Wat denk je? Een eiland natuurlijk! Zon, zee, strand, cocktails, boekjes lezen, middagdutjes doen. Stedentrips zijn best leuk. Voor een weekendje.

 • Jouw diner bestaat alleen nog maar uit pastasalade’s of je zet elke dag de barbecue aan?

Deze vraag is voor een vegetariër als ik een makkie: pastasalade’s. Ik weet dat een barbecue meer is dan alleen vlees roosteren, maar de vettige sauzen en kilo’s wit stokbrood die ik er ongemerkt bij eet. Nee dankje! Overigens vind ik de geur van een barbecue wel lekker.

 • Zwoegen in de sportschool of work-outs in de buitenlucht?

Zonder twijfel de sportschool. Althans, de mijne want die heeft climate-control en daar is het best wel goed vertoeven als het buiten heet is.

 • Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert of niemand wil ooit nog met jou op vakantie?

Ik ben het type dat zodra ik de parasol uitdraai of de kussens op de loungebank leg buiten, de zon achter een wolk schuift. Elke keer weer. Toch kies ik voor de eerste optie, want er zijn absoluut mensen die met mij op vakantie willen (gelukkig!).

 • Een hele zomer doorbrengen in Scandinavië of een hele zomer backpacken in Azië?

Scandinavië! Sterker nog: als kind van een jaar of 10, 11 heb ik er de hele zomer doorgebracht. Mijn ouders huurden een camper en vertrokken voor een maand met ons naar het Hoge Noorden. Het was een heerlijke vakantie. Veel van de natuur gezien, lekker paardgereden, een zonnetje en zelfs nog gezwommen ergens. Maar ook: sneeuw op de gletsjers, hagelbuien en regenpakkenweer. Backpacken daarentegen is echt NIKS voor mij. Gewoon niet.

 • Nooit meer je teennagels lakken of nooit meer slippers dragen?

Ai, een moeilijke dit. Er is bijna niets lekkerders dan lopen op slippers of sandalen te dragen zodra het warmer wordt. Maar ongelakte teennagels (en hand trouwens ook)? Nee daar kan ik niet tegen. Dan offer ik mijn slippers wel op.

Lees ook:  Een doodgewone perfecte dag

Mijnlevenalsmama | Zomer

 • De hele zomer een nét iets te kort rokje dragen of je benen niet meer ontharen?

Dat rokje natuurlijk! Ik sport niet voor niets zo hard en beenharen, nee bedankt!

 • Iedere nacht illegaal kamperen in een weiland of elke nacht onder de sterrenhemel doorbrengen?

Kamperen! Als kind deden we dit heel vaak en ik hoop manlief ervan te overtuigen dat ook te gaan doen als de meisjes iets groter zijn. En ach, illegaal kamperen in een weiland – da’s toch hartstikke romantisch?

 • Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar of je mag de hele zomer geen zoetigheid meer?

De hele zomer geen zoetigheid en dat ijsje kan me trouwens ook gestolen worden. De hele zomer geen wijntjes zou pas erg zijn 😉

 • Iedere zomer ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in je hoofd of onuitstaanbaar huilen bij het horen van die muziek?

Heerlijk liedje, dus prima als ik dat de hele zomer in mijn hoofd heb. Waar ik wel altijd een beetje ‘gek’ van word zijn de buitenlandse Macarena-achtige liedjes die ze grijsdraaien aan het zwembad in zo’n resort.

Dat was hem, wat een leuke tag zeg! Als je hem overneemt, laat je het me dan weten?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.