Lekker uit eten met de kids!

geplaatst in: Ontspanning, Opvoeding | 3

Een jaar of drie geleden, nog voor ik zwanger was van Quinn, schreef ik in dit blogje over Olivia die gezellig mee uit lunchen ging met een vriendin en mij. Dat was één van de eerste keren dat ik haar meenam, inmiddels zijn de lunch- en dinersessies van onze moppies buiten de deur niet meer te tellen. Uit eten met kinderen is fijn, echt!

Ontspan (want ze voelen alles)

Het klinkt natuurlijk erg voor de hand liggend, maar wij hebben altijd zin gehad in onze buiten-de-deur-eet-avontuurtjes. Echt zin bedoel ik, ons nooit druk gemaakt over of het wel goed zou gaan en of ze wel iets zouden eten. Of we een potje mee moesten nemen, of er een mogelijkheid zou zijn tot verschonen, hoe mijn voedingen aansloten op onze eettijden etc. Het kwam altijd goed. Nu is borstvoeding geven terwijl je in een hoekje van een restaurantje zit misschien gemakkelijker dan een flesje laten verwarmen bij de bar, maar niemand zal je gek aankijken als je dat flesje verwarmd wilt hebben.

Mijnlevenalsmama | Efteling

Zodra de menukaarten op de tafel komen en we een drankje bestellen, bestellen we ook een mandje stokbrood met smeersel. Een onwijs fijne bezigheid voor de meiden: brood smeren en/of eten. Daarnaast mogen ze best even van hun stoel en wat rondlopen door het restaurant. Daar selecteren we de restaurantjes op 😉 Ik zou nooit naar een superdruk of heel erg chique restaurant gaan met Olivia en Quinn. Het moet wel leuk blijven voor alle partijen natuurlijk.

Kinderen pakken alles op, dus als jij je druk maakt of hij of zij het wel volhoudt, niet gaat huilen en of het eten wel bijtijds komt, dan gaat je kindje geheid huilen denk ik. Wees relaxt, bestel een wijntje, laat ze eten op de grond gooien en servetten kapot scheuren. Zolang de wijnglazen en borden niet sneuvelen zit je goed (althans, dat is onze maatstaaf).

Lees ook:  Er even tussenuit
Ze eten wat ze willen. Of niet.

Wel of niet eten hebben we nooit een punt van gemaakt, dus dat gebeurt ook niet als we buiten de deur lunchen of eten. Meestal eten de meiden alleen stokbrood en patatjes. Of pizza of pannenkoeken, als we bij zo’n soort restaurant eten. Een broodje kaas wil ook nog wel. Het maakt me niet uit, als het maar gezellig is. Let it go, let it go …. Ontspannen, wij met z’n vieren. Genieten!

Ga jij wel eens uit eten met je kind(eren)? En hoe pakken jullie dat aan? Heb je nog tips voor andere moeders misschien?

3 Responses

  1. Lieke

    Wij eten minimaal eens per week buiten de deur; lunch of avondeten met Mason. Hij vindt dit super leuk en wij ook, genieten!

  2. Marijke

    Ik ga eigenlijk nooit uit eten met mijn onze kleine. Vind uiteten echt iets dat we als ‘speciaal’ doen en dan wil ik er ook optimaal van genieten 😉

  3. Jessica

    Wij gaan (zonder kinderen) geregeld uit eten. Dat moeten we echt gaan bij schroeven als er wel kindjes zijn. Het is bijna niet speciaal meer. Gelukkig zijn de we afgelopen maanden al minder uit eten geweest, waardoor het weer iets specialer is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.