5 dingen die ik nog wil realiseren dit jaar

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Toen ik laatst Quinn voedde voor het slapen gaan, bedacht ik me dat het laatste kwartaal van 2016 alweer voor de deur staat. Het was een bewogen en soms wat rommelig jaar so far, maar desalniettemin ben ik ontzettend blij met waar ik nu sta. Er schoten mij een paar dingen te binnen die ik dit jaar nog wil doen en/of bereiken. Ik zette ze in willekeurige volgorde voor jullie op een rijtje, als een soort stok achter de deur en omdat ik het altijd leuk vind zulke blogjes bij andere te lezen en dan ook aan het einde van de periode te ontdekken wat wel en wat niet behaald is. Lees mee!

  • Mijn vetpercentage nog ietsje verder omlaag werken (doel: 22%, huidige status: 25%)

Sinds ik half mei besloot het sporten over een andere boeg te gooien heb ik (zoals je wellicht op Instagram regelmatig voorbij ziet komen) de smaak te pakken en zijn gym en ik beste vrienden. Het eten volgens een op maat gemaakt schema, mijn splitschema qua spiergroepen die ik train – het werpt zijn vruchten af. Ik vind het echt heerlijk om te doen en voel me er goed bij. Mijn doel was in eerste instantie om begin oktober een vetpercentage van 25% aan te tikken. Dat getal behaalde ik half augustus al, dus mijn 2e doel om slechts  22% vet te hebben in januari heb ik bij dezen naar voren geschoven en wil ik nog dit jaar behalen. Moet te doen zijn! Waarom ik mijn vetpercentage lager wil hebben? Ik kom van 41% (toen ik begon bij Curves vorig jaar) en ik kan je vertellen: dat is een ongezond getal. Gezond voor vrouwen van mijn leeftijd is een vetpercentage tussen de 18 en 33% – ik vind 22% een mooi en realistisch streven en voel me simpelweg veel lekkerder in mijn vel met meer spieren dan vet.

  • Quinn (minimaal) tot op haar 2e verjaardag blijven voeden

Borstvoeding geven gaat de tweede keer vanzelf. Of nou ja, we hadden een zwaardere start maar verder heb ik er nooit over nagedacht. Ik gaf het gewoon. Geef het gewoon. En net als bij Olivia geld dat ik Quinn laat bepalen wanneer ze stopt. Tot op zekere hoogte althans, want ook ik heb mijn grenzen op dit gebied. Voorlopig vraagt Quinn elke avond als we haar in haar slaapzak doen nog om “Drinken mama” en genieten we vervolgens samen van dit momentje. Heerlijk!

Lees ook:  Offline kraamtijd

Mijnlevenalsmama | Happy me

  • Mijn business uitbreiden

Half juni besloot ik mijn eigen business te starten met Forever Living Products. In dit blogje heb ik hier uitgebreid over geschreven. Eén van mijn doelen qua business dit jaar is om mijn team uit te breiden tot 5 personen. Ik vind het onwijs leuk om anderen te inspireren en begeleiden en omdat ik zelf ervaar hoeveel mogelijkheden dit werk bied, gun ik dat een ander ook (mocht je interesse hebben, neem dan even contact met me op via de mail!)

  • Onze gezamenlijke weekendtijd optimaal benutten

Omdat manlief studeert, we beiden willen sporten in het weekend, zo nu en dan andere verplichtingen hebben én er ook nog wat huishoudelijke taken gedaan moeten worden, vliegt het weekend soms aan onze neus voorbij. Tijd om daar iets aan te doen! Door het sporten op vaste tijden te houden, wat meer huishouden naar de vrijdag toe te trekken en minder sociale verplichtingen aan te gaan willen we de tijd met z’n viertjes beter benutten. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait toch? 

  • Nog 3 boeken lezen (dat brengt het aantal voor heel 2016 dan op 5, dramatisch genoeg)

Ik gun mezelf simpelweg de tijd niet om een boek te lezen. Zo zo zo zonde, want als ik het eenmaal doe ga ik er echt in op. Het laatste boek dat ik las was tijdens ons weekendje weg. Lucky for me staat er nog zo’n weekendje gepland én wil ik tijdens de donkere dagen aan het eind van het jaar nog een boek lezen (met kaarsjes en pepernoten on the side). Moet lukken dit!

Heb jij nog bepaalde doelen die je wilt realiseren in 2016 of ben ik de enige ‘gek’ die daar in september al bij stil staat? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.