Energiek, fitter, happy #1

geplaatst in: Sport | 3

Fitnessen is in korte tijd een grote passie van me geworden en heeft daarmee een prominente plaats in ons leven gekregen. In mijn leven. Mijn leven als mama, als partner, als collega, als vriendin. Het is dus hoogtijd dat het ook een prominente plaats op mijn blog krijgt en daarom start ik met ingang van vandaag een nieuwe (wekelijkse) blogreeks. Vanaf nu kun je elke woensdag iets over het sporten lezen. Mijn tips en trics, valkuilen, doelen, ervaringen, een kijkje in mijn trainingsschema, mijn voeding – noem maar op. Welkom bij Energiek, fitter, happy!

Hoe het allemaal begon …

Tot vorig jaar zomer heb ik het woord sporten volgens mij nooit gebruikt op dit blog. Er was geen reden voor, ik sportte namelijk nie. Het kwam niet in me op om eraan te beginnen en mijn blog is mijn online dagboek, dus waarom zou ik Mijnlevenalsmama.nl ‘bevuilen’ met het woord sport 😉 En toen startte ik mijn zogenaamde fitjourney: Gwen ging sporten. De helft van mijn extra bijna 22 zwangere kilo’s hingen nog, zonder mijn goedkeuring, aan mijn lichaam en Quinn was inmiddels een halfjaar. Tijd om mijn lichaam aan het werk te zetten en ervoor te zorgen dat ik weer goed in mijn vel kwam te zitten. Letterlijk en figuurlijk.

Een jaar geleden begon ik, in samenwerking met Curves, aan de blogreeks Mama is fit. Meer dan een halfjaar lang konden jullie elke 2 weken meekijken in mijn sportavontuur. De ups, de downs, tips en trics en mijn persoonlijke ervaring. En toen was de koek op (figuurlijk dan, letterlijk laat ik de koek al een hele tijd staan). Ik wilde meer dan Curves kan bieden en besloot me in te schrijven bij een ‘echte’ sportschool. Het bleek een schot in de roos en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik mezelf in de afgelopen 3 maanden fysiek en mentaal verrast heb en ONWIJS lekker in mijn vel zit dankzij deze sportieve keuze.

Lees ook:  Mama is fit #12
Het sporten op Mijnlevenalsmama.nl – waarom nu pas?!

Zoals ik al schreef in de introductie heeft het fitnessen in korte tijd een belangrijke plaats opgeëist. Ik ben 2 avonden per week buiten de deur. Tijd die ik normaal spendeerde met manlief, Netflix of bloggen. Onze weekenden zien er anders uit vanwege het sporten (zo sta ik op zondagochtend om iets na 8 uur al in de gym!) en het is voor de kindjes inmiddels normaal dat ik de helft van de tijd in mijn sportkleding loop.

Mijnlevenalsmama | Fitness

Maar waarom zagen we dat fitnessen dan nog niet zoveel hier op Mijnlevenalsmama.nl? Eerlijk? Ik weet niet of jullie daarop zitten te wachten en dat weerhield me ervan. Maar aan de andere kant: zit iedereen op de Rapley-methode te wachten? Mijn tips over het overleven van niet-doorslapen of onze vakantieplannen? Het fitnessen is echter ‘heel erg uit mijn comfortzone’ (behalve paardrijden sportte ik nooit) – inmiddels is het mijn comfortzone, maar dat had tijd nodig. Niemand (inclusief ik zelf) had dit fanatieke verwacht bij mij, dus om dat stukje dan online net zo aanwezig te laten zijn als dat het offline is, is spannend. Leuk spannend, want ik merk hoe onwijs veel leuke reacties ik krijg op Instagram en Facebook, dus hoop ook jullie te kunnen inspireren met mijn fitjourney.

Wat kun je verwachten?

De blogreeks heet Energiek, fitter, happy – die naam gebruik ik ook voor mijn Facebookpagina die gekoppeld is aan mijn business, dus een voor de hand liggende naam. Het omschrijft namelijk exact hoe ik mij voel sinds ik fanatiek sport 🙂

Lees ook:  Hoe voeding sporten enorm ondersteunt

Mijn plan is om wekelijks een sportief blogje te schrijven. Over mijn ervaringen, mijn tips, hoe ik mij voelde de eerste paar weken tussen de fitgirls en krachtpatsers, mijn doelen en meer. Suggesties zijn van harte welkom, leuk juist!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit gaan ontvangen en sta te trappelen om de sportieve Gwen hier te laten zien. Tot volgende week!

 

3 Antwoorden

  1. Judith

    Wat ontzettend leuk dat je hier een reeks van gaat maken. Ik ben ook een mama die fanatiek aan het fitnessen is en daar regelmatig over blogt. Ik denk dat het tegenwoordig wel interessante leesstof is voor je publiek! Iedereen wil graag gezond(er) leven. Ik ben in ieder geval benieuwd. En ik vind het fantastisch dat je ook een fitness-junky bent geworden.

    Een vraag aan jou: ik vind de sportschool echt super intimiderend en train dan ook thuis. Het is makkelijker en kost minder geld. Hoe ben je tot de keuze voor je sportschool gekomen? En voel je je er wel thuis? Zit het er niet vol met anabolen-mannetjes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.