Besparen op boodschappen, hoe dan?!

geplaatst in: Huisvlijt, Samenwerkingen | 2

Als er iets is waar bij ons redelijk wat geld aan op gaat, zijn het de boodschappen. Vind ik dat erg? Nee niet echt, het is een keuze. De één is een koopjesjager, de ander een luxepaardje en wij zijn gewoon merk- en productvast én eten heel veel groenten en biologische producten. Dat is al gauw duurder dan gemiddeld. Desalniettemin zou ik best wel op de boodschappen willen besparen en ben ik jaloers op mensen die voor €50,- in de week kunnen eten met z’n vieren. Besparen op je boodschappen, hoe dan?!

Handig inkopen doen

De meest voor de hand liggende bespaartip is natuurlijk dat je de aanbiedingen in de gaten moet houden. Heel eerlijk? Wij doen dat niet. Wat ik wel doe is de bonusaanbiedingen bij de Albert Heijn checken, om te kijken of het handig is om iets in tweevoud te kopen en in te vriezen of in de voorraadkast te zetten. Als we een feestje hebben en meer bier en wijn dan normaal nodig hebben, kijk ik trouwens bij welke supermarkt lekker bier in de aanbieding is.

Jullie weten al dat wij fan zijn van online boodschappen doen, maar dat prijschecken voor bijvoorbeeld een feestje (of als je sowieso graag langs meerdere supermarkten gaat voor je boodschappen) kan nu dus ook online. Hoe vet is dat?! Op Superscanner.nl kun je van duizenden producten de actuele prijs en aanbiedingen bij de bekendste supermarkten checken en aan de hand daarvan bepalen waar je je boodschappen gaat doen. Je kunt zelfs digitaal je winkelmandje vullen en kijken op welke manier je het goedkoopst uit bent. Het enige ‘nadeel’ is dan dat je het nog wel zelf moet gaan halen 😉

Lees ook:  Dol op pannenkoekenhuizen!

Mijnlevenalsmama | Boodschappen

Naast het checken van de aanbiedingen is het belangrijk vooraf een lijstje te maken en je daaraan te houden. Ook één of twee keer per week boodschappen doen in plaats van elke dag bespaart je een boel geld. Wedden dat je je anders elke dag laat verleiden om toch die lekkere aanbieding of een extra drankje mee te nemen? Tot slot, en dat is misschien een beetje inherent aan niet elke dag naar de supermarkt gaan, is het handig om vooraf te bedenken wat je gaat eten die week. Hierbij kun je dan rekening houden met de aanbiedingen die je gespot hebt en eventuele afgeprijsde versartikelen die je tegenkomt als je door de winkel loopt (dat bijvoorbeeld de wortels nog 2 dagen houdbaar zijn en je die dan dus vroeg in de week eet).

En wij dan?

Ik gaf het al aan in de introductie: ik zou best willen besparen op de boodschappen, maar we hebben nu eenmaal onze voorkeuren, waardoor bovenstaande opties niet echt werken. Zo eten we elke week broccoli (soms wel twee keer) omdat dat supergezond is, zitten wij ‘vast’ aan vleesvervangers die amper in de aanbieding zijn en omdat besparen niet nodig is, ben ik ook niet bereid langs meerdere supermarkten te gaan (tenzij er dus een feestje is en koopjesjagen wel onwijs loont). Toch een luxepaardjes dus 😉

Vertel eens, doen jullie bewust goedkopere boodschappen?

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

 

2 Antwoorden

  1. Janske

    Handig hoor die superscanner! Hier een echte koopjesjager én online shopper. Straks komt appie weer langs met mijn gehamsterde boodschappen…heerlijk hoor bijna 100 euro aan korting. Daar word ik blij van!

  2. Vanessa

    In België is online boodschappen doen nog niet zo populair. Mijn vriend en ik doen wekelijks boodschappen bij Lidl en dat bespaart veel geld tegenover een duurdere supermarkt. Ook maken we op voorhand een boodschappenlijstje en gaan we nooit met honger naar de winkel. Alle kleine beetjes helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.