Clean 9: hoe gaat het nu? (vier maanden later)

geplaatst in: Gezondheid, Sport | 0

Het is inmiddels alweer 4 maanden geleden dat de knop definitief om ging. Dat ik na heel lang twijfelen besloot de razendpopulaire reinigingskuur Clean 9 (C9) te doen en daarna door zou pakken met een nieuw sportschoolabonnement en voedingsschema. Hoe gaat het nu, vier maanden na de kuur? Zijn de kilo’s weggebleven, hoe staat het met mijn energie op dit moment en welke supplementen ben ik bijvoorbeeld blijven gebruiken na de C9? Je leest het hier!

Klaar, en dan?

Dat ik onwijs enthousiast ben over de reinigingskuur steek ik hier en op social media niet onder stoelen of banken. Ik heb me zelden zo energiek gevoeld als gedurende die 9 dagen en ben mentaal veel sterker geworden als het gaat om eten. Trek negeren kun je leren en ervaren dat iets helemaal niet zo bijzonder smaakt op het moment dat het mag op je cheatdag, sterkt dit gevoel. Trek verdwijnt, afleiding zoeken helpt (mijn huis was nog nooit zo schoon in onze niet-werkster-week). De uitgebreide versie van mijn ervaring met de C9 kun je hier lezen, mijn antwoorden op de meest gestelde vragen nadat ik mijn ervaring online deelde lees je hier.

Hoewel de kuur maar 9 dagen duurt, stopt het niet daarna. De aloë vera kende ik al uit het verleden en ondanks de vieze smaak stond buiten kijf dat ik deze na de Clean 9 zou blijven drinken. Een shot energie, weerstand, goede stoelgang en positieve boost voor de stofwisseling in één shotje per dag. Waarom zou je jezelf dat ontzeggen? Ik drink hem nog trouw elke dag en wil niet meer zonder. Misschien dat mede daarom de lijn van mijn gewicht is blijven dalen sinds ik klaar ben met de C9? Ik ben trouwens na de Clean 9 ook een paar weken doorgegaan met de Garcinia-pillen, die helpen de vetopslag te verminderen. Inmiddels slik ik die niet meer, want ik zit qua vetpercentage waar ik wil zijn (ook dankzij mijn aangepaste voedingsschema natuurlijk – het zijn geen wonderpillen maar supplementen). Wel drink ik na een work-out vaak een vanille-shake, die je tevens kent van de Clean 9. Ik dronk al eiwitshakes, maar de shake van Forever op basis van soja geeft mij een minder opgeblazen gevoel en sinds ik deze drink in plaats van de shakes op basis van koemelkeiwit, is mijn huid minder onrustig. Qua voedingswaarde en kcal is deze shake een volwaardige maaltijd, maar ik drink hem als herstellende shake na het sporten en vervang geen maaltijd (mede omdat ik dus prima op gewicht zit nu).

Lees ook:  Mama is fit #6
Geen snaaizin

De C9 heeft bij mij echt een knop omgezet. Ik wist al dat ik nog wat af wilde vallen, fanatiek aan de slag wilde met krachttraining en strakker in mijn vel wilde komen, maar tegelijkertijd vond ik chocolade te lekker, wilde ik 3x per week één of twee glazen wijn drinken en bleven mijn handen uithalen naar de schaaltjes chips op verjaardagen. Dat is niet meer zo. Sterker nog: ik had vorig weekend een verjaardag en heb niets gesnoept. Als ik niet begin, weet ik ook niet wat ik mis.

Ik weet zeker dat dit door het doorlopen van de 9-daagse reinigingskuur komt, waarin ik echt heb geleerd trek van honger te onderscheiden en me bewust werd hoeveel ik tussendoor snaaide op een dag. Zoals ik eerder al typte heeft de C9 mij mentaal een enorme boost gegeven, ik ben nu sterk genoeg om al het lekkers dat ik niet 150% de moeite waard vind te laten staan.

Mijnlevenalsmama | Na de Clean 9

Vier maanden na de C9 in cijfers

Tussen half juni en eind augustus (daarna ben ik gestopt met meten) ben ik zowel in kilo’s als centimeters nog afgevallen. Rondom mijn borst -5 cm, mijn armen nog -1,5 cm, taille – 5 cm, heupen -4,5 cm, bovenbeen -7 cm, kuit – 2cm, rond mijn navel -9 cm en gewicht nog eens -4,3 kilo. Opvallend goede cijfers als je het mij vraagt. En het belangrijkste: ik heb er niet zoveel extra’s voor gedaan. Ja ik ben iets meer gaan sporten en de samenstelling van mijn voeding is hierop aangepast, maar qua calorieën ben ik dezelfde hoeveelheid blijven eten (rond de 1600 kcal) dan in het halfjaar daarvoor waarbij ik at volgens de Curves Complete menu’s. Overigens is in de bovenliggende periode mijn vetpercentage ook nog eens 2,8% gedaald en mijn spiermassa met 1,4 kilo toegenomen. Ik ben heel heel tevreden over de Clean 9, zelfs in de periode daarna, dat begrijp je!

Lees ook:  I did it, Clean 9 ervaring en resultaten!

Bestel jouw Clean 9 of andere supplementen direct bij mij via de mail, dan kun je binnen twee werkdagen van start en coach ik je desgewenst door de 9 dagen heen. De prijs van de C9 is € 127,35 (incl. verzending of kan opgehaald worden in Utrecht). Bestellen kan ook via deze link (check dan wel even of linksboven mijn naam vermeld staat, want zonder verwijsnummer kun je niet bestellen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.