Morgen ben je jarig lieverd!

geplaatst in: Relatie | 1

Morgen is Joost jarig (en vieren we de verjaardagen van man- en dochterlief gezellig bij ons thuis met een klein clubje). Onze tiende verjaardag samen, want begin december zijn Joost en ik alweer elf jaar (!) samen. Tijd voor een kleine terugblik en ode in dit alvast-gefeliciteerd-blogje.

Van een borrel met een paar vrienden omdat onze benedenwoning zo ontzettend klein was, naar een grote party met ’s middags de familie en ’s avonds vrienden en een boel drank, via laveloos door de stad slenteren naar samen uit eten met een flesje wijn on the side. En toen kwam onze dochter rond jouw verjaardag ter wereld en werd jouw verjaardag jullie verjaardag 😉

Ook qua kadootjes zijn we er over en weer op achteruit gegaan. Alhoewel, in hoeverre is een gedeelde verjaardag met je oudste dochter en bier en taart achteruitgang ten op zichtte van laveloos lallen in de stad? De kadootjes dus. Waar ik in het eerste jaar volgens mij met boxershorts en een luchtje aan kwam zetten (want wie deed dat niet op die leeftijd voor haar vriendje?), werd het het jaar erop een etentje bij onze favoriete Mexicaan, gevolgd door weer een luchtje en uhmm … we hebben hier terwijl ik dit typ samen over nagedacht op de bank en kunnen het ons niet meer herinneren. Oeps. Maar weet je, kadootjes zeggen ook weinig gelukkig. Al tien jaar samen jouw verjaardag kunnen vieren zegt veel meer  

Mijnlevenalsmama | Er tussenuit

 

Morgenochtend ga ik, uiteraard, een ontbijtje op bed voor je regelen. Dat dat dan al voor zeven uur geserveerd wordt is de schuld van je nageslacht 😉 De dag zal, ondanks dat het jouw datum is, vooral in het teken van Olivia staan. En dat is niet erg. Als zij geniet, geniet jij. En ik. Samen met jou uitgegroeid zijn tot ons gezin, onze meiden op te zien groeien, het burgerlijke leven te leven en zo nu en dan te vieren. Ik kan me niets fijners bedenken. Behalve laveloos door de stad slenteren dan. Heel soms. Als de mogelijkheid tot uitslapen en uitkateren inbegrepen zou zijn.

Ik houd van je lieverd en ben onwijs blij en trots dat je dit jaar alweer 11 jaar de mijne bent, dat we staan waar we nu staan en hopelijk nog heel veel verjaardagen samen mogen vieren. Digitaal feliciteer ik je vast, vanavond proosten we een wijntje op jouw 33e levensjaar en morgen deel je je verjaardag weer met je kleine grote meisje. En zij met jou (en ze kan zich geen leukere verjaardagspartner wensen als je het mij vraagt).

  1. Susan

    Van harte gefeliciteerd. heel mooi en herkenbaar geschreven. Alvast een hele fijne dag gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.