Wat eten wij zoal?

geplaatst in: Huishouden | 2

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van een lezeres met de vraag eens een blog te wijden aan wat wij zoal eten ’s avonds. Superleuk zulke suggesties! Zoals jullie wellicht weten eet ik volgens een op maat gemaakt voedingsschema dat volledig aansluit bij mijn doelstellingen qua fitness, maar dat betekent niet dat man en kindjes ook 6 dagen per week groenten en rijst eten 😉 Een kijkje in ons avondmenu, lees mee!

Een weekmenu

Eens in de week bestel ik de boodschappen via ah.nl. Het online boodschappen doen is hier niet meer weg te denken – ik raad het iedereen aan 😉 Vooraf bedenk ik wat we gaan eten die week. Ik moet eerlijk toegeven dat we de laatste tijd op ongeveer 10 favoriete gerechten terugvallen, maar dat maakt niet uit want er zitten groenten in, voldoende eiwitten, vezels, variatie én het wordt met smaak gegeten. We eten dus ‘standaard’ een keer broccoli, sperziebonen, rösti, macaroni of bami, in het weekend een luxere pasta omdat Joost en ik daar zo dol op zijn, krieltjes en vegetarische worstjes.

Overigens eten Joost en ik al jaren vegetarisch en eten de meiden qua vlees vooral vleeswaren en ’s avonds soms vissticks. Er was een tijd dat ik kipfilet of gehaktballetjes voor ze maakte, maar ze vinden het niet superlekker (sowieso is avondeten minder gewild dan brood) en genieten net zo van vegetarisch gehakt, dat ik mezelf die moeite inmiddels bespaar.

Wat staat er op het menu?
  • Maandag

Op maandag maak ik voor mezelf vaak voor meerdere dagen mijn bakjes rijst met groenten klaar. Dit betekent dat de rest deels hetzelfde eet en we deze week dus allemaal sperziebonen op het menu hebben staan. Joost eet net als ik zilvervliesrijst met paprika, vegetarisch gehakt en sperziebonen en voor de meiden maak ik vissticks met rösti bij de boontjes. Dit eten ze beiden graag en omdat het avondeten nogal een strijd kan zijn, kies ik het liefst voor iets dat er gemakkelijk in gaat.

  • Dinsdag
Lees ook:  Ons weekmenu

Ik maakt wraps met een prutje van een blik kidneybonen, half blik mais, twee paprika’s, rode ui, vegetarisch gehakt en tacokruiden. De meisjes eten hun wraps het liefst los en lepelen het prutje uit een bakje. Joost vult de wraps met sla en het prutje en ik eet het prutje, maar dan met wat gekookte rijst erbij. Lekker! Op dinsdag maak ik ook het avondeten voor donderdag alvast. Dan hebben we beiden gewerkt en zijn Olivia en Quinn doodmoe na twee dagen kinderdagverblijf. Snel opwarmen uit de magnetron is dan het makkelijkst. Vandaag maak ik dus alvast bami klaar.

Mijnlevenalsmama | Avondeten

  • Woensdag

Joost werkt meestal thuis op deze dag en maakt vandaag broccoli, vegetarische ‘kip’stukjes en krieltjes klaar. Ik eet wederom rijst, één van de bakjes die ik maandag al geprept heb – dus magnetron in en smikkelen.

  • Donderdag

Bami dus 🙂 De ene keer maak ik hem met champignons, gesneden paprika, ui, tauge en sperzieboontjes, de andere keer met een zak Chinese roerbakgroenten. Dat laatste is vandaag het geval. Lekker met veel ketjap, vegetarisch gehakt en wat knoflook. Zowel Joost als de meiden zijn er dol op!

  • Vrijdag

Als je Olivia vraagt wat ze wil eten noemt ze negen van de tien keer rosti. Het is niet supergezond natuurlijk, maar omdat ze er ieder maar 4 eten en we ze in de oven in plaats van in de pan maken vind ik dat het best kan 2x in de week. Vanavond dus weer rosti. Met doperwtjes en vegetarische worstjes. Die van de Albert Heijn lijken op knakworsten en gaan er altijd goed in bij onze moppies. En Joost. En mezelf 😉

  • Zaterdag
Lees ook:  Huishoudelijke mededelingen

Zaterdag is mijn ‘cheatdag’ als het om avondeten gaat. Vandaag eten we een favoriet van Joost en mij: peperonata pasta. Veel paprika’s, parmezaanse kaas, room, ui, peterselie en genieten. Quinn en Olivia eten losse (volkoren) penne met een lepel kaas erover, een berg rauwe paprika en vissticks. De bordjes gaan leeg, dus dat is een goed teken.

  • Zondag

Zelf eet ik wederom rijst. Met broccoli en vegetarisch gehakt dit keer. De rest eet ook broccoli en vegagehakt, aangevuld met gekookte aardappels. Voor Joost maak ik hier puree met wat kruiden van, gewoon omdat dat er leuker uit ziet dan gekookte aardappels. De meisjes vinden puree niks, dus doen het met droge aardappels (waar ze dol op zijn trouwens!)

Zoals je kunt lezen hebben wij hier in huis niet zo’n spannend menu, maar letten we wel heel erg op elke dag een berg groenten en voldoende eiwitten en koolhydraten bij elke maaltijd. Vooral rauwe paprika gaat er goed in, dus ik snijd bijna elke dag tijdens het koken alvast een paprika in stukjes en geef die aan de meisjes. Hebben ze in ieder geval al wat groenten binnen 😉 Eet smakelijk!

 

2 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.