Vierde verjaardag | Traktatie

geplaatst in: Mijnlevenalsmama | 0

Het lijkt vanwege ons nieuwe schoolgaande ritme alweer een eeuwigheid geleden, maar dochterlief begon niet alleen op school, ze nam natuurlijk ook nog afscheid op het kinderdagverblijf. We hielden het simpel qua traktatie, maar daarom niet niet leuk om te delen. Kijk je mee?

Eén keer trakteren

Omdat zo’n eerste volle schooldag al spannend genoeg is, doen ze trakteren in groep 1 niet op onze basisschool. Prima oplossing vind ik. Olivia trakteerde immers ook al tijdens haar laatste dag kinderdagverblijf. Zo’n vierde keer is toch nét even specialer al zeg ik het zelf. Het begon al met de keuze voor traktatie, want in tegenstelling tot voorgaande jaren had Olivia nu ook een eigen mening over de inhoud van haar traktatie. Nijntje-koekjes. Ik bedacht hier wortelchips bij en het idee van de giftbag was geboren.

Mijnlevenalsmama | Traktatie 4 jaar

Mijnlevenalsmama | Traktatie 4 jaar

Samen vullen, zo leuk!

Hoewel de traktatie niet erg orgineel is en ik het voor mezelf extra makkelijk heb gehoudn qua geknutsel, was het maken dit jaar des te leuker. Olivia kon namelijk meehelpen. In elk tasje een zakje chips, koekje, rolfluitje en ballon met ‘4 jaar’ erop, nog even checken, dichtplakken met een plakbandje en toen was ik pas aan de beurt met mijn vlaggetje 😉

Terwijl dochterlief de zakjes vulde, knipte ik geprinte versjes (Ik spring nu in het diepe met veel plezier, ik ga naar de basisschool want ik ben bijna vier! – ‘gewoon’ van een website afgehaald) en de tekst “Hoera Olivia 4 jaar” uit en plakte deze rond een papieren rietje en vervolgens op de tasjes. Simpel, maar leuk!

Lees ook:  Aanloop naar de basisschool

Mijnlevenalsmama | Traktatie 4 jaar

De traktatie werd als ik de juffen mag geloven leuk ontvangen en hoewel Olivia het toch een beetje spannend vond om uit te delen, zijn ook dit jaar de foto’s weer leuk. Foto’s van voorgaande jaren kun je onder andere hier en hier bekijken en de juffen kregen in plaats van een giftbag een reep Tony – dat wordt vast meer gewaardeerd dan kinderchips en Nijntje-koekjes dacht ik 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.