Lieve Quinn #6

geplaatst in: Persoonlijk | 2

Nog even en je wordt alweer twee. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Cliché maar waar en omdat jij ons tweede kindje bent gaat het nog sneller heb ik het idee. Niet dat jouw mijlpalen minder bijzonder zijn (mama houdt ze nog steeds netjes bij voor ‘later’), maar soms lijkt het zo gewoon. Gewoon dat jij je brood al kunt smeren, gewoon dat je zoveel praat. Je trekt je onwijs op aan je grote zus, geweldig om te zien. Wat Olivia kan, kan Quinn ook (en negen van de tien keer is dat nog waar ook). Inclusief trotse blik als het je is gelukt je jas aan te doen 🙂

Nu je zusje naar school gaat hebben wij meer één-op-één tijd en dat is nog leuker dan ik me voor kon stellen. In plaats van dat ik me kapot fiets met twee kindjes en met jou eendjes zoek in de sloot, maar tegelijkertijd vragen van Olivia beantwoordt, kijken we nu de hele weg lang of we eenden zien, bevestig ik dat jij een vogel ziet, beantwoord bij van alles jouw vraag “Tis dat?” en draai jij je hoofd meermaals lachend om naar me.

Mijnlevenalsmama | Zusje

Je bent een bijzonder kindje. Hoort en ziet alles en hoewel je een stuk drukker bent dan je grote zus, kun je ook heel geconcentreerd en rustig bezig zijn met de raamstickers of een puzzel en is de pop verschonen, aankleden of jezelf in het poppenjurkje wurmen een van je favoriete bezigheden. Je kletst honderduit. De hele dag. Vraagt tien keer op een dag wat iets is, waarschuwt ons als één van de katten tegen de regels in op het aanrecht springt of doet de hordeur voor ze open als ze naar binnen of buiten willen. Sowieso ben je gek op het zorgen voor anderen en hoeft geen van ons hun eigen schoenen meer te pakken. Zodra jij de kans krijgt pak je niet alleen jouw laarsjes maar ook onze schoenen als ik aankondig dat we de deur uit gaan. Je deelt je water moeiteloos met Olivia en pakt steevast twee soepstengels met de mededeling “Sus!” erbij. Lieverd die je bent!

Kleuren, plakken, verven, knutselen, kleien. Ik kan er een boekwerk over schrijven. Je vindt het GEWELDIG om te doen dus de laatste tijd zitten we dagelijks ruim anderhalf uur aan de grote tafel. Een tafel die dan vol ligt met allerlei snippers, gekleurd papier, stiften, stempels, stickers en lijm. En jouw handjes niet minder dan de tafel (vooral tekenen op je hand en keihard “Mooi!” roepen is favoriet), maar dat mag de pret niet drukken.

Mijnlevenalsmama | Kleuren

Ik kan er lang en kort over zijn lieve kleine boef van me: elke dag met jou is een feestje. Elke dag een nieuwe ontdekking, uitdaging en soms een kleine strijd. Je peutert volop, slaapt nog steeds niet geweldig (dat inslapen blijft een urenlang dingetje) en bent ontzettend ondeugend. Dat maakt jij jij. Je ontwikkelt je als een malle, ontdekt elke dag nieuwe dingen over jezelf en laat ons nieuwe dingen over onszelf ontdekken, bent stapelgek op je zus (en zij op jou) en ik kan me geen leuker, liever, mooier, knapper, intenser en geweldiger klein meisje wensen dan jij. Lieve Quinn, ik houd van je. Liefs mama.

2 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.