Energiek, fitter, happy #9

geplaatst in: Sport | 0

Begin september schreef ik dit blogje over mijn doelen. Over hoe ik op dat moment 60,5 kilo woog met bijna 25% vet en hoe ik voor het einde van het jaar op 22% vet wilde zitten. Inmiddels heb ik dat doel qua vet behaald, maar weeg ik ook weer bijna 2 kilo zwaarder. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan snel verder!

Niet verder dalen in vet

Een vetpercentage van 22% is vanaf het moment dat ik startte met krachttraining mijn doel geweest. Zoals jullie wellicht weten zat ik toentertijd op 31% en kwam ik, drie maanden na mijn bevalling van Quinn, van 42%. In mijn hoofd zat het tussendoel van 25% en stiekem zweefde 20% als doel wel eens door mijn hoofd. Toen ik eenmaal onder de 25% dook nog meer dan daarvoor.

Uiteindelijk besloot ik die 22% aan te houden. Dat is immers al lager dan gemiddeld en omdat ik Quinn nog steeds één keer per dat voed én een derde kindje niet is uitgesloten, wilde ik het niet onnodig zwaar maken voor mijn lichaam. 22% vet bleek een goed en haalbaar doel. Zo haalbaar dat ik het begin september al behaalde zelfs. 21,7% vet bij een gewicht van 61,0 kilo. Wauw wat was (ben!) ik trots op mezelf!

Meer eten, anders trainen

Toen ik rond de 25% vet zat, begon mijn gezicht wat in te vallen. Logisch, daar verlies je natuurlijk ook vet. Omdat ik na het behalen van mijn gewenste vetpercentage sowieso spiermassa wilde gaan creëren, besloot ik rond die tijd alweer meer te gaan eten. Ik at eerder immers volgens een voedingsschema dat gericht was op het verliezen van vetmassa.

Lees ook:  Cheatday!

Meer eten en anders trainen dus. ‘Gek’ genoeg schoot mijn vetpercentage op dat moment omlaag, maar begon mijn gewicht weer wat te stijgen. Spieren 😉 Nou ja, en een klein beetje weer iets te veel cheaten, maar dat is inmiddels onder controle.

Mijnlevenalsmama | Spiegelbeeld

Mentale voortgang 🙂

De grootste vooruitgang van een halfjaar intensief sporten en op mijn voeding letten zit echter niet in mijn gewicht, percentages of centimeters. Die zit in mijn hoofd. In hoe ik moeiteloos een drankje af kan slaan als ik de avond ervoor al alcohol op heb, niet meer elke avond behoefte aan chips heb en eten steeds meer als nuttig in plaats van gezellig zie. Daarnaast slaap ik beter, geniet ik van het spiegelbeeld dat ik zie, kies zonder twijfelen voor een top met blote schouders of armen én ben trots als ik een foto zie die onverwachts gemaakt is en waar ik – uit elke hoek – goed op sta. Daar doe ik het voor, mezelf zo goed voelen over mezelf. Hoe arrogant dat ook mag klinken 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.