Fotoboekendrama

geplaatst in: Huisvlijt | 5

Het bijhouden van de fotoboeken voor je kinderen. Het is me wat. Beginnen is bij mij nooit een ding geweest (hoewel, ik begon aan Olivia’s eerste album toen ze al 7 maanden was), bijhouden is een ander verhaal. Het is een ‘moetje’ geworden, maar tegelijkertijd zo ontzettend leuk als ik er eenmaal mee bezig ben.

Digitaal bijhouden

Al eerder kon je lezen dat we gekozen hebben voor een digitaal fotoboek Ik begrijp eerlijk gezegd de voorkeur voor van die dikke albums met glanzende foto’s niet, maar dat is vooral vanuit praktisch oogpunt. Wij hebben een enorme kist met fotoalbums van ons beider kinderjaren op zolder staan en hoewel het superleuk is om ze af en toe te bekijken, vind deze OCD-er het wisselende formaat en het feit dat sommige albums niet meer goed dicht kunnen hinderlijk. Voor onze meiden dus strakke, slanke, albums. Met glanzend papier en van binnen strakke lijnen met vaste fotopatronen. Ze doen het er maar mee als ze later groot zijn 😉

Mijnlevenalsmama | Fotoboeken

Album per levensjaar

Gwen en minimalisme gaan goed samen, ook wat betreft fotoboeken – zo blijkt. Natuurlijk is elke foto het fotoboek waard en zou ik het liefst alle mijlpalen in een album verwerken, maar ik weet ook dat dat ‘later’ niet het belangrijkste is. Dat een fotoboek een tijdslijn in, dat je ziet hoe je groeit en dat je je bepaalde vakantie herinnert of vriendinnetjes van vroeger waarmee je bijvoorbeeld altijd door de straat fietste. Op die manier heb ik de boeken van de meiden dus samengesteld. Niet elke foto waar ze geweldig op staan of met het perfecte licht in het album, maar de momenten die er toe doen. Het eerste badje, de eerste hapjes, stapjes, spelen met het overbuurjochie, verjaardagen, bezoekje aan de kinderboerderij, kerst etc.

Lees ook:  Lief Dagboek #18

De meiden hebben een fotoboek per levensjaar met ongeveer 200 foto’s erin. Dat betekent dus een beperkt aantal foto’s per maand, waarbij de ene maand (bijvoorbeeld met hun verjaardag) meer foto’s ‘kost’ dan de andere maand. Dit werkt onwijs goed voor ons. En nu ga ik snel de laatste 3 maanden in het album van de meisje bijwerken 😉

Vertel eens eerlijk, ben jij bij als het gaat om het fotoboek van je kind(eren)?

5 Antwoorden

 1. Nicole

  Heel eerlijk ik heb de eerste maand van Fay en thats it. Komt omdat ik het via Project life doe iets waar ik dus nooit aan had moeten beginnen! Want het kost toch teveel werk. Binnenkort toch echt maar de amdere maanden uitzoeken en afdrukken, dan kan ik verder!

 2. Linda

  Ik bem heel enthousiast begonnen en heb nu de eerste 9 maanden (+ de zwangerschap) afgedrukt en ingeplakt. Rest staat nu wel per maand gesorteerd op de pc, moet ze alleen uitzoeken en afdrukken.
  Ik heb 4 rings fotomappen, daar doe ik fotobladen in en insteekhoezen. Zo kan ik er naast foto’s ook andere dingen in doen. Bijv de papieren van de verloskundige. Neemt wel veel plek in beslag (nu al 4 mappen), maar dat heb ik er voor over. Heb zelf door omstandigheden bijna niks van vroeger en dat vind ik zo jammer!

 3. Lori (Mama's Jungle)

  Ja, wat een bak tijd. Wel leuk. Ik ben helemaal albelli fan. Maar straks met twee kids overweeg ik toch gewoon een jaarboek te maken voor ons allemaal zeg maar. Een gezinsjaarboek. Maar dan wel de eerste 3 jaar van de kids apart. Anders is het niet eerlijk 😉

 4. Susan

  Ik been er toevallig gisteravond weer voor gaan zitten. Dochter heeft een fotoboek van haar eerste jaar. Ze word bijna twee dus daar moet ook nog een boek van gemaakt.

  Verder houd ik nog steeds per maand in een tekstje bij hoe het gaat/wat ze doet met af en toe een geprinte foto (dit is een zelf gemaakt plakalbum). Na haar tweede jaar doe ik hier nog een brief van jaar 3 en jaar 4 in en dan is het album vol. Ik vind het zelf nu al leuk om terug te lezen hoe ik de kraamweek en eerste maanden heb beschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.