“Nou, dat hebben ze niet van mij!”

geplaatst in: Huisvlijt, Opvoeding | 0

Zowel qua uiterlijk als karakter herkennen Joost en ik beiden heel veel in onze kindjes. Heel bijzonder om te zien vind ik. Er zijn echter een aantal dingen die ze zéker niet van mij hebben. En vandaag deel ik die met jullie, lees mee!

  • Ritmegevoel

Met stip op één: het ritmegevoel van Quinn. Ze is, net als haar zus, dol op muziek en zit regelmatig te swingen tijdens de tune van een televisieserie of in de auto. En ik weet niet wat het is, maar elke beweging is raak. Haar heupjes, schouders, de glow die ze dan in haar gezicht krijgt, armen op en neer. Geweldig om te zien!

  • Geen zin in avondeten

Joost en ik zijn dol op avondeten en ik was dat als kind ook al, zover ik mij kan herinneren. De meiden niet, die eten het liefst de hele dag brood enzo. Gelukkig gaat het er (uiteindelijk) wel in ’s avonds, maar het kost duidelijk meer moeite dan de rest van de dag.

  • Dol op gekookte aardappels

Gekookte aardappels daarentegen … Als kind gruwelde ik er al van. En nog. Olivia en Quinn niet, die zijn er gek op! Zo stopt Quinn enorme brokken aardappel in haar mond en kauwt het rustig weg. Ik kokhals al bijna als ik ernaar kijk 😉

Mijnlevenalsmama | Huisvlijt

  • Geduld voor knutselen

Zonder overdrijven is 2 uur aan de keukentafel verven, kleuren, knippen, stempelen en plakken geen uitzondering hier in huis. Zelfs door Quinn. Dat hebben ze absoluut niet van mij. Ik vond kleuren erg leuk, maar knippen en plakken en dingen met verf (en dan ook nog eens plakaatverf, dat je met je handen moest doen, bah!) en verschillende stickertjes enzo – niets voor mij.

  • Voorliefde voor buiten spelen

Evenals buitenspelen. Natuurlijk speelde ik als kind veel buiten, maar vrijwillig als we mochten kiezen buiten fietsen, stoepkrijten, rennen en andere spelletjes doen? Mij niet gezien. Mijn meiden wel, die zijn dol op buiten. Gelukkig maar, want als het aan mij lag zaten we hele dagen binnen hier en echt gezond is dat niet 😉

Lees ook:  Kinderkunst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.