“Oh ja, dat hebben ze absoluut van mij!”

geplaatst in: Opvoeding | 1

Terwijl ik het blogje van vorige week typte schoten me een paar dingetjes te binnen die de meisjes zeer zeker wel van mij hebben. Ik schreef ze direct op en deel ze vandaag. Lees je weer gezellig mee?

  • Vroeger wakker worden

Ik ben een ochtendmens. Nu word ik niet bepaald blij van de wekker elke dag om 6:15 in verband met school of onze ‘biologische’ wekker in de vorm van de meisjes die soms voor zessen al wakker zijjn, maar uitslapen tot na 9 uur is niet aan mij besteed. Nooit geweest ook, zo lang als ik me kan heugen ben ik een vroege vogel. Joost daarentegen … Dit hebben de meiden dus absoluut van mij 🙂

  • Alles zelf willen doen

En geef ze eens ongelijk toch? Wat je zelf doet, gebeurt nog altijd het best – mijn levensmotto.

  • De discussie aan gaan

Het hoort ook bij de leeftijd (denk ik?), maar zowel Olivia als Quinn gaan regelmatig de discussie met ons aan. Over kleine dingen. Over iets wat wel of niet mag, over of ze hun bord wel of niet leeg moeten eten bijvoorbeeld, maar desalniettemin: ik herken het. Hebben ze van mij 😉

  • Een eigen mening

In aansluiting op het bovenstaande, onze meisjes hebben een duidelijk mening. En die laten ze regelmatig gelden. Prachtig vind ik dat, er zijn volgens mij zat kindjes die veel dingen gewoon prima vinden, maar voor ons geldt dat niet. Voor ons alle vier trouwens 🙂 Een eigen mening hebben en daarvoor uitkomen vind ik één van de beste eigenschappen die je kunt hebben en ik ben er trots op dat ze dit van mij, en Joost, hebben meegekregen.

  • Doorzettingsvermogen

Dingen zelf willen doen is uiteraard een leeftijdsdingetje, maar ALLES zelf willen doen en tot in den treuren proberen? Dat hebben de kindjes wel echt van mij. Ook van Joost trouwens, maar daar gaat dit blogje niet over. Proberen tot het lukt, of als iets écht niet lukt uiteindelijk om onze hulp vragen. Ik vind dat echt heel tof. Nieuwe dingen uitproberen, zelf experimenteren met nieuwe ingewikkelde schoen(veters), je eigen jas op een (iets te hoog) haakje willen hangen. Daarentegen heeft Quinn ook een boel doorzettingsvermogen als het gaat om niet willen slapen en volhouden, maar dat nemen we maar voor lief 😉

Lees ook:  Zonder speen!

  1. Mammalien

    Leuk is dat, hoe je bij elk trekje van je kind kijkt of het van jou of van je man is. Ik doe dat ook. En soms sta je voor enorme verrassingen… Wat doet ze nóu?? Ze danst en houdt van optreden? Huh? Dat hebben wij niet meegegeven in onze genen en zeker niet in de opvoeding?! Haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.