Energiek, fitter, happy #12

geplaatst in: Sport | 2

De fitnessverslaving heeft zich verspreid hier in huis, want inmiddels sport ook Joost fanatiek. Dat vraagt om de nodige planning, want: 2 banen, 2 kinderen, 1 auto, 1 sportschool, samen-tijd, ieder minimaal 3x per week sporten én 2 voedingsschema’s. Klinkt ingewikkeld? Ik kan je vertellen dat het reuze meevalt, mits je het goed voorbereid natuurlijk. Vandaag vertel ik je hoe wij het aanpakken hier in huis, lees je mee?

Mealprep Sunday

In dit blogje kon je lezen hoe ik mijn eigen eten voor meerdere dagen maak. Inmiddels is ook manlief intensief aan het fitnessen en volgt een voedingsschema, dus eten we beiden 6 dagen in de week rijst met groenten en een vleesvervanger. Dit maken we op zondag. Of nou ja: op zondag maken we porties tot en met donderdag, langer bewaren lijkt me niet zo lekker.

Mijnlevenalsmama | Avondeten

Joost heeft daarnaast pasta op het menu staan tussen de middag, dus ook dat wordt vooraf gekookt en in bakjes in de koelkast bewaard. Het ‘aftoppen’ doet hij de avond te voren. Evenals onze nootjes die we in kleine bakjes doen en mijn lepel pindakaas die in zo’n klein Ikea-bakje mee gaat naar het werk. Vooraf mijn rijstwafels besmeren vind ik niks, dit werkt prima.

Wel dagelijks koken voor de kindjes

De kinderen eten niet volgens ons voedingsschema. Natuurlijk 😉 In plaats van alleen onze borden in de magnetron schuiven moet ik dus weldegelijk koken aan het einde van de dag, maar dat is niet erg.

Goede voeding maakt zo’n enorm verschil als het gaat om afvallen (dat kon je onder andere in deze fitte update lezen) en strakker worden. Joost eet pas sinds 3 weken volgens een schema en boekt nu al meer vooruitgang dan de twee maanden daarvoor. Een beetje plannen, schuiven met maaltijdtijden en kunnen leven met een koelkast vol plastic bakjes is het enige dat je ervoor over moet hebben 😉

Lees ook:  Mama wordt fitter, nieuwe uitdaging

2 Antwoorden

  1. Judith

    Wat ben je goed bezig en wat gezellig dat het virus is overgeslagen naar Joost. Wil je eens een recept delen voor een avondmaaltijd of een tussendoortje? Ik ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.