Plannen voor de slaapkamers

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 0

Met een derde kindje op komst, ‘slechts’ 3 slaapkamers op de 1e verdieping en een open zolder waar ook nog eens het washok en (nog) geen dakkapel zit, is het tijd om het eens te hebben over onze plannen voor de slaapkamers. Met jullie bedoel ik, want hier thuis zijn we het allang eens over de plannen 😉

Ouderkamer de grootste kamer?

Volgens mij heb ik het al eerder in een blogje aangehaald: ik vind het een beetje onzin dat de ouderslaapkamer vaak altijd de grootste kamer van het huis is. Waarom is dat? Wat doen ouders eigenlijk in die kamer behalve slapen en andere bedgerelateerde zaken? Waarom de kinderen niet wat meer speelruimte geven? Het is hier niet anders dan bij anderen hoor: wij hebben momenteel de grootste kamer van het huis. Nog wel – want daar gaat verandering in komen 😉

De meiden op één kamer

Onze meisjes kunnen niet met, maar zeker ook niet zonder elkaar. Nu Quinn ouder wordt spelen ze bijna altijd samen en gaan steeds meer rollenspellen spelen met hun poppen of de Barbies. Het is voor ons dan ook een logische keuze om hen onze grote slaapkamer te geven. Quinn die naar een groot bed verhuist, ruimte voor het megagrote geweldige houten Barbiehuis dat momenteel nog op zolder staat, een lange tafel voor de Playmobil, alle boeken bij elkaar in de kast en voldoende speel- en opbergruimte voor onze prinsesjes.

Grote-meiden-kamer-inspiratie

We gaan voortborduren op Olivia’s huidige kamer, dat wil zeggen: zij houdt haar bed, de kledingkast wordt van de meisjes samen (een extra roede en 2 planken erin past prima) en Quinn krijgt zo’n zelfde bed (wit, van Ikea). De bedden hebben 2 lades, dus ideaal voor speelgoed, beddengoed, Quinns luiers en nog meer speelgoed. Momenteel heeft onze kleuter 2 zachtroze Lack-tafeltjes staan met haar Playmobil huis erop, maar ik ontdekte vorige week via Limango de kindermeubels van Fantasy Fields: wauw. Prijzig, maar zo ontzettend tof dat ik het zéker overweeg. Dat tafeltje en stoeltje, dat ladeblok met 7 lades – zoiets wil je als meisje-meisje toch gewoon in je kamer hebben?

Lees ook:  De box, hoelang?

Mijnlevenalsmama | Meidenkamer inspiratie

Limango is een webshop met een enorm aanbod in allerlei verschillende categorieën. Kleding, meubels en decoratie, schoolartikelen, keukenspullen, schoenen, maar ook kerstspullen – je kunt het haast zo gek niet bedenken en Limango heeft het. Het leuke van deze shop is dat ze dagelijks wisselende aanbiedingen met korting tot wel 75% hebben. Als je dus houdt van koopjesjagen is een dagelijks bezoek aan de site absoluut de moeite waard 🙂

Witte muren, roze details

De muren blijven, zoals in het hele huis, wit, op de vloer komt (denk ik) een groot vloerkleed met roze erin. Of helemaal roze. Dan kunnen de meiden hier heerlijk op zitten terwijl ze met de Barbies ofzo spelen. Je begrijpt: ik zie het al helemaal voor me – ruzie maken en niet op de kamer willen spelen past niet in mijn plaatje 😉 Komt trouwens omdat mijn zusje en ik vroeger samen op één kamer sliepen en ik alleen de mooie momenten onthouden heb. Ruzie gaat er vast en zeker komen, het zijn immers zusjes. Hoort erbij.

Mijnlevenalsmama | Grote meidenkamer
Olivia’s huidige kamer: wit met roze details – zoals we het dus ook in de gezamenlijke kamer gaan doortrekken.

Het roze trekken we door naar nieuwe rolgordijnen en waarschijnlijk van die onwijs prinsessenachtige overgordijnen met wit kant. Er hangt al een gordijnroede van onze huidige gordijnen, dus overgordijnen erbij is een logische keus. Daarnaast geven van die witte kanten gordijntjes het geheel een romantische uitstraling. Ik zie het helemaal voor me! Tot slot komt er een kaptafel te staan. Hoe of wat moeten we nog bedenken, maar komt vast en zeker goed 😉 Tot slot wil ik een paar mooie posters ophangen en de meiden ieder een subtiel maar romantisch nachtkastje met (roze?) nachtlampjes erop geven. To be continued …

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

 

Lees ook:  Boxpakjes, yay of nay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.