Bakerpraatjes + geslacht baby

geplaatst in: Zwangerschap | 14

Vorig jaar heb ik het eens gehad over de fabeltjes rond meidenzwangerschappen. Omdat ik op het moment van schrijven nog niet weet of we een meisje of jongetje krijgen, leek het mij leuk verschillende bakerpraatjes te zoeken en mijn eigen antwoord hierop te geven. Benieuwd of wij een jongen of meisje krijgen? Lees dan snel verder!

 1. Heb je veel last heeft van pukkeltjes (gezicht, decolletรฉ en schouders) dan wordt het een meisje. Zo niet, dan krijg je een jongen. Ditmaal heb ik alleen tussen week 6 en 8 een slechte huid gehad. In tegenstelling tot bij de meiden – daar had ik de hele eerste termijn veel pukkeltjes (en de weken daarna gelukkig een stralende huid).
 2. Heeft je buik de vorm van een watermeloen? Dan wordt je ouders van een dochter. Lijkt je buik op een voetbal, dan zit er een zoon aan te komen. Er valt momenteel nog niet superveel over de vorm van mijn buik te zeggen natuurlijk, maar dat hij er anders uit ziet dan bij de meiden zie je wel. Hij zit er veel meer ‘op’ dan ‘om’ ofzo? Zelf wijd ik dit aan sterkere buikspieren, maar het zou natuurlijk ook vanwege het geslacht kunnen zijn ๐Ÿ˜‰
 3. Groeien je nagels sneller en worden ze sterker? Dan krijg je een jongen. Is het gewoon hetzelfde, reken dan maar op een meisjeMijn nagels zijn zoals altijd: kort en brokkelig vanwege het bijten. En nee ik bijt nu niet 2x zo snel.
 4. Slaap je voornamelijk op je rechterzij? Reken dan op een meisje. Slaap je liever op je linkerzij, dan wijst het op een jongenZwanger slaap ik gek genoeg graag op links, terwijl ik normaal altijd op rechts slaap. Was bij de meisjes niet anders dan dit keer dus wat mij betreft zegt dit praatje weinig over het geslacht.
 5. Meisjes schoppen liever rechts, jongetjes schoppen liever links. Als ik iets voel, is het rechts onderin. Eigenlijk exact zoals bij Olivia en Quinn – die vooral aan de rechterkant lagen.
 6. Tijdens je zwangerschap geen taille meer te ontdekken? Dan krijg je vast een meisje! Een jongetje laat nog wel wat van je figuur over. Zoals ik hierboven al typte: mijn buik zit er momenteel meer op dan om, dus ik heb gelukkig nog wel een taille.
 7. Wanneer de aanstaande vader veel in gewicht aankomt, reken dan maar op een jongen. Maar als hij gewoon slank blijft, wordt het een meisjeJoost leidt nog niet onder mijn vreetbuien, dus wat dat betreft is het zonder twijfel een meid ๐Ÿ˜‰
 8. Draag je hoog? Dan krijg je een meisje. Ligt je kindje laag, dan wordt het vast een jongen. Jup, mijn buik zit wederom hoog (al zijn het voornamelijk darmen die hem nu al zo bol maakt natuurlijk).
 9. Meisjes maken je slaperig en een jongetje zorgt ervoor dat je juist wat minder behoefte hebt aan slaap. Ik ben dood- en doodmoe: geen twijfel over mogelijk, een meisje.
 10. Gevoelige of pijnlijke navel? Een meisje! Voel je niets bijzonders aan je navel? Reken dan maar op een jongetjeEen beetje vroeg om nu al last te hebben van mijn navel lijkt me? Ik heb vooral last van mijn tepels, maar daar gaat deze vraag niet over. Een jochie dus, leuk!
 11. Bij een jongetje wordt alleen je buik dikker, bij een meisje worden je billen ook dikker. Helaas, ook dit keer groeit mijn achterkant mee. Ik zou willen dat het niet zo was omdat ik tijdens deze zwangerschap gewoon sport, maar ik zie duidelijk een verschil op foto’s van nu en van week 6 – en dat zit niet alleen in mijn buik.
 12. Groeien de haartjes op je benen of buik harder dan normaal? Dan wijst dit op een zoon. Maar als het hetzelfde is, dan is het een meisjeIk heb niet het idee dat ik vaker moet scheren dan normaal.
 13. Heb je veel trek in vers sinaasappelsap? Dan krijg je een meisje. Zo niet? Dan krijg je natuurlijk een jongenBij Quinn kreeg ik geen genoeg van verse jus, dit keer heb ik daar nog geen enkel keer aan gedacht. Broodjes met warme geitenkaas daarentegen …
 14. Je gezicht wordt dikker bij een meisje, als je gezicht hetzelfde blijft dan krijg je een jongenIn tegenstelling tot mijn andere zwangerschappen vind ik mijn gezicht totaal niet anders of zwanger eruit zien en heb ik nog een kaaklijn. Lijkt me duidelijk.
 15. Wordt je haar iedere dag een beetje dunner? Dan zit er een meisje aan te komen. Wordt het echter iedere dag mooier en voller? Reken dan maar op een jongetjeIk merk weinig verschil aan mijn kapsel – telt dat ook?
 16. Heb je vaak een ochtendhumeur? Dan krijgt je vast een meisje. Maar wanneer je vrolijk bent en veel lacht, dan wordt het een jongen. Volgens Joost duurt mijn ochtendhumeur deze zwangerschap de hele dag. I rest my case.
 17. Vind je de kapjes van het brood heerlijk? Reken dan maar op een jongen. Wil je ze juist helemaal niet? Dan krijg je vast en zeker een meisje. Sowieso BROOD! Ik heb er de hele dag trek in. En eet inderdaad zelfs de kapjes van het (niet donkerbruine) brood van de meiden.
 18. Pak je een koffiekopje bij het oortje? Dan krijg je een jongen. Houd je hem echter met beide handen vast, dan wordt het een meisje. Maar goed, dat doe ik altijd. Een kopje aan het oortje pakken.
 19. Last van koude voeten? Dan krijg je vast een jongen. Merk je helemaal geen verschil? Dan wordt het vast een meisje. Ik slaap met sokken en loop met zowel sokken als pantoffels door het huis. Sowieso heb ik het heel koud deze zwangerschap. Meer dan bij de meiden toentertijd.
 20. Bij een jongetje krijg je stevige benen. Bij een meisje zijn ze juist slanker en mooier. De spiegel bij de sportschool liegt niet, mijn benen worden voller. Maar goed – dat was bij de meisjes niet anders eerlijk gezegd.
 21. Bereid je meer tijd aan het bereiden van eten, dan wordt het vast een jongen! Een meisje is namelijk al tevreden met een boterham met pindakaas. Pindakaas en brood, heerlijk!
 22. Midden in de nacht ineens trek in zure haring en/of augurken? Vast een jongen! Van een meisje ga je verlangen naar ijs en chocolade of andere zoete dingen. Geen zure cravings hier. Zoet, zoeter, zoetst. Net zoals bij Quinn en Olivia ๐Ÿ˜‰
 23. Problemen met de ademhaling? Dan krijg je vast een jongen! Helemaal geen problemen met de ademhaling, reken dan maar op een meisje. Problemen niet, maar Joost zei laatst wel dat ik zwaarder adem dan normaal.
 24. Is je weerstand verlaagd en ben je steeds verkouden, dan krijg je een meisje. Maar als je juist blakend van gezondheid bent, dan kun je op een jongen rekenen. Verkouden niet, maar 3x buikgriep sinds ik zwanger ben telt vast en zeker ook als lage weerstand.
 25. Vaak misselijk en veel overgeven? Dan wordt het vast en zeker een meisje! Niets? Een jongenBehalve doodmoe voel ik me weinig anders deze zwangerschap. Dat wil zeggen: niet vaker naar het toilet, zeker niet misselijk, niet weeรฏg ’s ochtends en gewoon lekkere trek in een stevig ontbijt in plaats van ochtendmisselijkheid. Lijkt me duidelijk, een jongetje.
Lees ook:  Eetdagboek van een zwangere
Eindstand en Chinese kalender

De Chinese kalender had bij de meisjes beide keren gelijk en geeft ook ditmaal een meisje aan. Bovenstaande feitjes geven 11x een meisje en 14x een jongen. Overduidelijk zou ik de manlijke winnaar dus niet noemen. Evenals mijn eigen gevoel. Mijn allereerste ingeving vertelde me dat ik zwanger ben van een meisje, het feit dat ik mij zo anders voel dan bij de meiden heeft een jongetje van mijn gevoel gemaakt.

Olivia heeft het vaker over een zusje, Quinn zegt steevast broertje. De NUB met 12.5 week liet overduidelijk een meisje zien heb ik mij laten vertellen. Joost zijn gevoel zegt een meisje, andere mensen om ons heen hebben het over een jongetje. Oftewel: de bovenstaande bakerpraatjes zijn een prima weergave van ‘de werkelijkheid’ ๐Ÿ˜‰

En het is een …

Niet gebaseerd op de bakerpraatjes, maar op keiharde echofeiten – aangezien we afgelopen maandag de geslachtsecho hadden. Joost en ik krijgen nog een meisje! Zo zo zo tof! Het moment dat de echoscopiste tussen de benen keek en zei dat ze het al zag, zag ik het ook. Zonder twijfel, weer een stel streepjes, net Quinn. Een meisje! Joost roept al jaren dat hij alleen maar meisjes ‘maakt’, ik voel mezelf sinds Olivia is geboren een echte meidenmama en het feit dat een 3e meisje ons gezin compleet maakt volgend jaar voelt ontzettend vertrouwt. Het klopt gewoon 

14 Antwoorden

 1. Nicole

  Wat super leuk!!! Drie meiden.. geweldig โค๏ธ Ga vandaag eens erachter komen of jouw derde meid er een vriendje of vriendinnetje bij krijgt ?

 2. Simone

  Wauw leuk zeg! Ik ben de oudste van drie meiden en het is zo gezellig twee zussen te hebben. Vriendinnen voor het leven.

 3. Mammalien

  NOu, dat zijn allemaal mooie aanwijzingen! Ik weet dat ik bij de oudste jongen vooral zin had in melk en brood. Bij de tweede, een meisje, vooral in zoet (slagroomsoesjes!!) en bij de derde, een jongen, eigenlijk niet heel veel specifieks.

 4. Leonie van Mil

  Gefeliciteerd!! Leuk hoor drie meiden!! ๐Ÿ™‚
  En wat grappig die bakerpraatjes. Als ik terugdenk aan mijn zwangerschap, dan klopten de meesten eigenlijk wel met een jongetje ๐Ÿ™‚

 5. Bianca

  Wat leuk, een echt meidengezin!
  En die bakerpraatjes, ach… ze zijn grappig zeggen we dan maar! Hier was men er heilig van overtuigd dat er deze keer een jongetje kwam, ook naar aanleiding van al dit soort dingen. Maar toch ook hier nog een meisje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.