OMG drie meiden!?

geplaatst in: Samenwerkingen, Zwangerschap | 0

Een week of zes geleden ontdekten we dat ik weer zwanger ben van een meisje. Geen verrassing, daar mijn eerste ingeving zei dat het weer een meisje was en ook Joost dat gevoel had. Maar oh my god, dan hebben we straks drie meiden?! Wauw! En wow en help!

Gemak met inkopen

“Lekker makkelijk, want je hebt heel veel dingen al.”, was een veelgehoorde opmerking toen ik aankondigde dat we nog een meisje kregen. Ja en nee, want ik weet inmiddels uit ervaring dat kleding die Olivia geweldig stond, Quinn niet perse leuk staat en daarbij zijn veel dingen na 2 rondes toch echt wel ‘op’. Daarnaast wordt dit een zomerbaby en zijn de oudste twee in het najaar en de winter geboren. Rompers met lange mouwen in maat 62 zijn straks in juli en augustus hopelijk overbodig.

Kortom: er wordt alsnog een boel (opnieuw) gekocht, maar gemak met inkopen ervaar ik zeker. Mijn ogen worden in elke winkel naar meidenkleding getrokken, roze speelgoed trekt me nog altijd met meest en ook online gaat mijn muis direct naar de meisjesafdeling.

Toch weer nieuwe dingen

Qua kleding is de kleinste meid inmiddels redelijk voorzien. Desalniettemin zoek ik vaak op sites zoals E-kortingscode naar aanbiedingen die ik niet mag kan missen. Het ‘verraderlijke’ van zulke sites is dat je via één klik op de knop alle baby kortingen ziet en dit dagelijks ververst wordt. Niet goed voor mijn portemonnee.

En dus staat er een goedgevulde plastic box op zolder met nieuw babyspul en houd ik in een notitie op mijn telefoon bij wat we nog nodig hebben. Een paar hydrofiele doeken, lakentjes voor in de wieg, onderlakens, een hoes voor het aankleedkussen etc. Praktische dingen dus vooral – qua kleding heb ik mezelf een stop opgelegd. Tot de zomercollectie beschikbaar is althans 😉

Lees ook:  Dagboek van een zwangere #10
Vooral heerlijk, want: ROZE!

Het grootste voordeel van nog een meisje bij ons in huis vind ik dat het roze thema doorgetrokken wordt. Dat er nog een roze kinderstoel aan tafel komt te staan, dat er (voorlopig) geen grote parkeergarage bij komt, dat ons derde popje weer met het keukentje bomvol pastelkleurige en roze gerei gaat spelen, dat het ‘geoorloofd’ is roze kussentjes op onze bank te leggen dat de stapel roze washandjes in de badkamer groeit bijvoorbeeld. I love it!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.