Geboortekaartje 3.0

geplaatst in: Zwangerschap | 3

Hoewel in onze digitale maatschappij de geboortekaartjes wellicht lijken te verdwijnen en de alternatieve geboorteclips als paddestoelen uit de grond schieten, doel ik met de titel toch echt op een oldskool gedrukt kaartje voor onze 3e boef en niet op een hip alternatief.

Zelfde stijl, andere kleur

Voor ons dus geen ‘ordinaire’ social media post, mail naar all@ of een fancy filmpje. Ik wil gewoon een kaartje via de post versturen tegen het einde van de kraamweek. Een kaartje dat past bij de kaartjes van de oudste twee, omdat het wederom ingelijst in onze hal komt te hangen en ik nog elke dag vol trots de andere twee kaartjes bewonder.

Dat het een kaartje dezelfde stijl moet hebben, daar waren we het snel over eens eens. Dat er een andere hoofdkleur moet komen dan het fuchsia van Olivia en rood van Quinn ook. Dezelfde tekenaar is geen must, die van de meiden verschilt ook van elkaar. En toch is de stijl hetzelfde. Zoiets willen we dus weer, iets met poppetjes, iets vrolijks. De zoektocht kan beginnen.

Mijnlevenalsmama | Geboortekaartjes

Aanbod is enorm

Het aanbod van geboortekaartjes websites is enorm. Ik ben duidelijk niet de enige die nog steeds blij wordt van een echt geboortekaartje. Helaas viel het aanbod op de site waar bovenstaande kaartjes van Olivia en Quinn vandaan komen, me op moment van schrijven nogal tegen. Niets sprak ‘wauw’. Op Hierbenik kwam ik daarentegen wél iets tegen waar ik blij van werd 🙂 Voor ons geen steigerhout en geen foto – een getekend poppetje, of liever nog poppetjes die dan onze drie meisjes voorstellen, moet de hoofdrol spelen.

Lees ook:  Digitaal tijdperk, toch geboortekaartje?

Het kamertje wordt ditmaal lichtroze met mintgroen qua aankleding. Het lijkt me leuk deze kleuren terug te laten komen in het geboortjekaartje van ons kleinste prinsesje. In mijn zoektocht naar kaartjes in deze kleuren stuitte ik op HipDesign, waar je onder populaire kaartjes heel veel in deze kleuren tegenkomt. Maar ja, willen we een ‘populair’ kaartje? Ik weet het niet …

Mijnlevenalsmama | Geboortekaartje
Deze kleuren bedoel ik dus, hoewel wij geen hond hebben en ik geen fan van wolkjes ben, word ik hier qua inspiratie al wel heel blij van (bron: Hipdesign)
Wensenlijstje geboortekaartjes

We hebben nog een kleine vijf maanden om hét perfecte kaartje te vinden, maar ik verwacht niet zo lang nodig te hebben. Naar iets zoeken waarvan je al een idee hebt is gemakkelijker dan blanco allerlei kaartvoorbeelden bekijken denk ik. Kleurrijk, vrolijk, iets met (een) poppetje(s), ruimte voor een gedichtje aan de binnenzijde zoals beide grote zussen ook hebben, een leuk patroontje qua achtergrond en bij voorkeur lichtroze en/of mintgroen als steunkleur. I’ll keep u posted!

3 Antwoorden

  1. Milou

    Als wij een tweede kindje ooit (mogen) krijgen, dan doen wij ook zeker hetzelfde kaartje als bij onze zoon! Ik heb hem helemaal zelf ontworpen en hij is gemakkelijk aan te passen voor een tweede kindje. Ik vind het ontzettend leuk als ouders voor al hun kinderen hetzelfde type/soort/stijl kaartje maken. Echt een familie dan! Mijn broertje, zusje en ik hebben ook alle drie bijna hetzelfde kaartje. Ook zo leuk!

  2. Bruistablet

    Ik vind de geboortekaartjes zonder al te veel poespas het leukste! Een mooi lichtblauw kleurtje met alleen de informatie erop.. Deze vind ik ook mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.