Dagboek van een zwangere #6

geplaatst in: Zwangerschap | 1

Inmiddels ben ik ruim 22 weken zwanger en nog altijd ‘besef’ ik het niet helemaal ofzo? Het is een feit dat als je zwanger bent van je tweede kindje, de zwangerschap een stuk sneller lijkt te gaan en je er minder mee bezig bent. Maar zo’n derde kindje? Ik sta overdag echt amper stil bij het feit dat ik zwanger ben. Of nou ja, niet dat ik er bewust van geniet zeg maar. Dat komt ’s avonds pas of ergens tussendoor als ze laat voelen dat ze er zit 🙂

Zo snel en toch ook weer niet

Enerzijds vliegen de weken voorbij, anderszijds kan het me niet snel genoeg gaan. Fysiek is dit de beste zwangerschap van de drie. Vrijwel geen last van mijn bekken, nog steeds aan het sporten en weinig te klagen. Lichamelijk. Hormonaal is het de ergste van de drie. Ik heb een ontzettend kort lontje, kan weinig hebben, voel me bij vlagen echt compleet bluhh en heb nog steeds moeite met het feit dat mijn lichaam zo verandert.

Mijnlevenalsmama | Zwanger 11 en 21 wk
Bijna 12 vs bijna 22 weken: hallo buik, billen, benen, kin, borsten, bovenarmen 😉

De overgang van slank, strak en maat 36 en xs naar weer vetophopingen, een onderkin en dikkere benen kan ik maar moeilijk accepteren. Het hoort erbij en is gezond, maar het contrast is gewoon groot. Lijkt me heerlijk om over een halfjaar weer aan mijn lichaam te werken qua sport en voeding en stiekem tel ik die dagen af. MAAR … Ik geniet ook onwijs van mijn bolle buik, van de handjes van de meiden op mijn buik tussen de bedrijven door, van het getrappel dat steeds harder wordt, van het zwanger-zijn ansich.

Lees ook:  Lief Dagboek #19
Nestelkriebels

Nesteldrang met alles schoon willen maken en opruimen heb ik alleen gehad toen ik zwanger was van Olivia. Bij Quinn toentertijd uitte het zich in dingen willen veranderen in huis en nu is dat wederom het geval. Joost en ik zijn ons vloerkleed in de huiskamer zat en willen in plaats van de grote salontafel graag 2 kleintjes. Maar ja, dat kan niet direct. We gaan ons eerst focussen op de kamer van de meiden en daarna wil ik de babykamer alvast een beetje aankleden. Maar goed, mijn hormonen willen nu-nu-nu een nieuw kleed en tafeltjes beneden 😉

De babykamer is de kleinste slaapkamer hier in huis. Toen we het inrichtten voor Olivia 5 jaar geleden dachten we dat er maar één mogelijkheid was, namelijk met de kledingkast in het nisje. Later bleek dat er nog wat geschoven kon worden en hebben we Quinn weer een ‘nieuw’ kamertje gegeven. Ditmaal wil ik het dus weer anders. De kast gaat weer naar het nisje, maar de commode en het bedje gaat precies tegenovergesteld staan als dat het bij Olivia stond. Tegen de tijd dat het klaar is zal ik het allemaal laten zien en snappen jullie het vast en zeker beter, no worries. Na wat wikken en wegen gaat de geliefde schommelstoel er weer uit trouwens. In de praktijk deed ik de nachtvoedingen in ons eigen bed in plaats van in de babykamer, de baby slaapt sowieso het eerste halfjaar bij ons in de cosleeper én zonder schommelstoel is er qua inrichting meer mogelijk in de babykamer. Mocht je interesse hebben, hij komt dus te koop te staan.

Lees ook:  Newborn, maar geen box

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.