Plannen voor de zomer

geplaatst in: Ontspanning, Samenwerkingen | 0

Hoewel de temperatuur buiten totaal nog niet zomers is, zijn wij al wel bezig met plannen voor de zomer. Allereerst natuurlijk de bevalling eind mei/begin juni, mijn verlof dat begin mei start, de allereerste zomervakantie van dochterlief die we moeten ‘overbruggen’ én natuurlijk onze vakantie plannen voor de zomer. Want newborn of niet, vakantie moet gevierd worden!

Ibiza vs. bungalowpark

Zoals jullie vorig jaar hebben kunnen lezen, zijn wij toen niet op vakantie geweest. We kochten immers een auto eerder dat jaar en schaften in de zomer een zonnescherm aan. Een hele investering kan ik je vertellen! Maar zijn geld dubbel en dwars waard. Het jaar daarvoor namen Joost en ik beiden 3 weken vrij en besloten we last-minute een weekje naar een bungalowpark te gaan. Lekker met ons viertjes, het weer was prima, het park was leuk en de kindjes blij. Zij blij, wij blij.

Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Bungalowpark zomer 2015
Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Alle luxe van huis, maar dan op vakantie

Dit jaar zouden we het anders doen. De plannen ontstonden vorig jaar nazomer al. Geen bungalowpark, geen niet-op-vakantie, wél een tripje naar Ibiza. Een huis met zwembad en alles erop en eraan huren, genieten van de zon, van wijntjes op het strand en van elkaar. Onze laatste zonvakantie was immers toen Olivia nog maar 8 maanden was, dus na 4 jaar waren we hier wel aan toe. De hoop op een goede derde zwangerschap vervloog zo langzamerhand en ik zag mezelf met mijn strakke lichaam en de 2 meisjes in een matchende bikini al helemaal over het witte zandstrand lopen. En toen werd ik toch nog zwanger …

Ibiza verdween naar de achtergrond. Immers, wie gaat er met een newborn, lekborsten en net geen kraamverband meer naar zo’n eiland? Mij niet gezien. We besloten ons wederom op een vakantie in een bungalowpark te oriënteren.

Lees ook:  Hoe ouder, hoe duurder?
Vakantie op de Veluwe

Toen ik klein was gingen we vaak naar Terschelling, toen Joost en ik net samen waren gingen we weer en ten tijden van de zwangerschap van Quinn idemdito. Ik moet dus eerlijk toegeven dat het idee om dit eiland een wederom een bezoekje te brengen met de drie meiden van de zomer, absoluut aanwezig is. Maar er zijn meer mogelijkheden. Een huisje aan zee of een vakantie op de Veluwe bijvoorbeeld.

Mijnlevenalsmama | Terschelling
Een mini-Olivia op Terschelling in 2014
Mijnlevenalsmama | Er tussenuit
Weekendje aan zee begin 2016

De bosrijke omgeving, een bezoekje aan de Apenheul, (bak)fietsen huren en met de mini’s de omgeving verkennen, eindeloze wandelingen met onze newborn in de wandelwagen of lekker tegen mij aan in de draagdoek, terwijl Joost met de maxi’s verschillende soorten bladeren verzamelt en eekhoorntjes zoekt. Ik zie het al helemaal voor me zoals je merkt. In de Apenheul ben ik, op mijn jeugd na, nog nooit geweest en als ik andere moeders moet geloven doe ik mijn dochters daarmee te kort. Tijd dus om hier verandering in te brengen en wie weet wel komende zomer 😉

Feit blijft natuurlijk dat we in de zomermaanden weg willen vanwege mijn verlofperiode en Olivia’s vakantieweken. Dat houdt dus in dat we met een heuse newborn van een maand of twee op pad gaan en het mede daarom belangrijk vinden om in Nederland te blijven. Gevoelsmatig is dat fijner als er iets aan de hand is met ons kleinste meisje en we een arts nodig hebben. Welke bestemming het ook wordt en hoe betrouwbaar mobiel internet tegenwoordig ook is, ik zal vooraf wat nummers van huisartsen en ziekenhuizen verzamelen en opschrijven. Noem het overdreven, noem het goed voorbereid – voor mij voelt het vooral veilig. We hebben immers met een mini-Olivia ook al eens bij de huisartsenpost gezeten vanwege enorme rode uitslag (babyacne, maar ja: eerste kindje, wisten wij veel).

Lees ook:  Op vakantie met een newborn
Een wagen volgeladen

Hoewel de periode en bestemming nog niet vastligt, weet ik wel dat het een wagen vol wordt. Gelukkig slaapt Quinn tegen die tijd al in een groot bed, dus hoeft het campingbedje niet mee, maar op reis met een kleintje zorgt voor voldoende andere ’troep’. Wat voor mij dus een soort must is, is de mogelijkheid om te kunnen wassen én een extra kamer te hebben waar ik mij eventueel met mini kan terugtrekken als ze net zoals Quinn elk uur borstvoeding wil. Dan kan Joost tenminste wat slapen en heeft hij energie om zich de volgende dag met Olivia en Quinn bezig te houden 🙂

Hoe dan ook, we hebben er zin in! Een zomervakantie met z’n vijfjes, er even tussenuit na de overweldigende periode vlak na de bevalling, Olivia’s eerste lange vakantie sinds haar schoolleven, Joost en ik die hopelijk weer wat tijd voor elkaar hebben in plaats van alleen voor de meiden die een boel aandacht vragen – elk op hun eigen manier – in de kraamtijd. Een vakantie op de Veluwe. Of ergens anders. Ja graag!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.