De grote meidenkamer

geplaatst in: Huishouden, Huisvlijt | 1

Rond Quinns eerste verjaardag besloten Joost en ik dat wij ter zijner tijd onze slaapkamer zouden ‘opofferen’ en dat de meiden samen op één kamer zouden gaan. Voldoende speelruimte, beiden een eenpersoonsbed en ruimte voor het enorm grote Barbiehuis dat al die tijd op zolder stond. Inmiddels is de grote meidenkamer een feit en ik laat jullie graag zien hoe tof het is geworden 🙂

Al tien keer opnieuw ingericht

Een maand of 2 geleden prikten we afgelopen weekend als verhuisweekend. De meisjes praatten er al weken over, ik begon me inmiddels druk te maken over of de inrichting zoals ik hem voor ogen had wel paste tegen de verschillende muren (en had inmiddels tientallen alternatieven bedacht), of ons bed wel écht in Olivia’s oude kamer zou passen én ik wil graag aan de babykamer beginnen. Dat laatste is het enige openstaande puntje op dit moment. De rest: ready, set, done. En perfect.

Mijnlevenalsmama | Meidenkamer

Mijnlevenalsmama | Meidenkamer

Basic, maar toch warm en kleurig

Zoals ik al eerder schreef hebben we de meubels van Olivia meegenomen naar de meidenkamer en voor Quinn zo’n zelfde bed aangeschaft. De meisjes delen een kledingkast. Past prima! Ik ‘werk’ overigens graag met mandjes, omdat dat een berg vouwwerk scheelt en Olivia en Quinn dol zijn op zelf aan- en omkleden en op die manier zelf netjes de boel weer in het juiste mandje kunnen doen.

Mijnlevenalsmama | Meidenkamer

Mijnlevenalsmama | Meidenkamer

Te zijner tijd willen we de gordijnen vervangen voor overgordijnen van kant (want: prinses-achtig) en mintgroene of lichtroze rolgordijnen ophangen. Maar ja, de ramen hebben geen standaard maat en zijn draai/kiep, dus het moeten op maat gemaakte rolgordijnen zijn en dat is prijzig. Projectje voor later dus.

Lees ook:  Newborn, maar geen box

Zowel de meiden als wij zijn ontzettend tevreden met het resultaat. Ze zijn amper in hun kamer weg te slaan en willen steeds boven spelen met van alles of tekenen (met potlood) aan hun bureau’s. Zelfs de nachten gaan tot nu toe zonder problemen. Althans, ze worden niet vaker wakker dan normalen en vallen gemakkelijk in slaap. Op naar de babykamer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.