Dagboek van een zwangere #9

geplaatst in: Zwangerschap | 1

We tikken alweer bijna de 30 weken zwangerschap aan. Komende zaterdag is dat. En jeetje wat vliegt de tijd opeens. Het duurt alsnog een maand of 2 vanaf nu, maar hé – da’s al een stuk minder dan de 8 maanden die het duurde vanaf dat ik positief testte. Benieuwd hoe ik me voel en wat nog op mijn to-do-lijstje staat de komende tijd? Lees dan snel verder!

Kamertje inrichten

Nu Olivia en Quinn op 1 kamer slapen, kunnen we aan de slag in de babykamer. Het ledikantje staat inmiddels al omhoog en voor de vorm ligt hier een molton op met een leuk onderlakentje en een Nijntje-hydrofiel. Met beleid uitgekozen door de zusjes. Niet dat mini het komend halfjaar in dat ledikant gaat slapen, maar dat terzijde. Het oog wil ook wat 😉 Op de commode ligt een verse hoes over het aankleedkussen, mandjes en frutsels op de bijbehorende plank moet ik nog ‘regelen’. Evenals het schuiven van de meubels.

Mijnlevenalsmama | Bijna 28 weken zwanger

Voor de derde keer gaan we de (kleine) babykamer herinrichten en daarna is het alleen nog een kwestie van de commodeplank opnieuw ophangen en de letterplank waar haar naam in houten letters met Pip-behang op komt te staan. Zulke letters kocht ik ooit online voor Olivia, weer voor Quinn in dezelfde kleuren (en ze shinen nu op hun kamer) en wilde ik dus ditmaal weer. Gelukt, zo tof! Zodra alles klaar is zal ik natuurlijk wat foto’s met jullie delen.

Enveloppen schrijven en wel of geen shoot

Volgende punt zijn de enveloppen. Het geboortekaartje is klaar. Het is precies geworden zoals we voor ogen hadden en met een andere kleur envelop erbij dan in eerste instantie dacht nu helemaal ‘af’. De teksten kloppen, het soort papier klopt, de kleuren, de tekening. Ik ben verliefd! De adressenlijst van Quinns kaartje toentertijd moet ik nog updaten, daarna kan ik enveloppen bestellen en deze alvast schrijven. Fluitje van een cent. Maar dan moet ik het wel doen natuurlijk 😉

Lees ook:  OMG drie meiden!?

Volgende punt is een zwangerschapsshoot. Ik weet dus niet zo goed of ik dat weer wil. Enerzijds is dit de laatste keer dat ik zwanger ben, drie kindjes voelt voor ons nu enorm compleet. Anderzijds ben ik heel blij met de foto’s van mijn buik bij de shoots van de meiden, maar voelden die foto’s na de geboorte al snel gedateerd, juist omdat de baby er op dei foto’s nog niet echt was. Wil ik dus weer een stel mooie (maar dure) foto’s, die ik niet jarenlang ergens op ga hangen? Ik neig naar wel, maar dan geen shoot met het hele gezin maar een beetje meer sexy dan de shoots die ik eerder deed. Een soort burlesque maar dan zwanger? Zulke foto’s vind ik bij anderen altijd erg mooi. Maar dan het volgende punt: ik vind mezelf niet zo heel mooi en vooral dik. Moeilijk, moeilijk, moeilijk.

Moe, maar fit

Nog altijd voelt dit als de gemakkelijkste zwangerschap tot nu toe. Ik ben chronisch moe, maar heb geaccepteerd dat dit niet meer weg gaat en luister zoveel mogelijk naar mijn lichaam. Ik ben door de hormonen niet de gezelligste vrouw en moeder, maar voel me lichamelijk wel goed. Weinig last van mijn bekken (het wordt wel steeds ietsje meer, maar totaal niet vergelijkbaar met de mate bij Quinn en Olivia), sporten gaat nog prima. Minder dan ik zou willen vanwege dat moe-zijn, maar als ik er ben is het heerlijk en gaan de oefeningen top. Uiteindelijk ben ik gewoon bijna 30 weken zwanger, heb al twee kleine kindjes rondlopen, slaap – vanwege diezelfde kindjes geen nacht door, maar voel me prima, geniet onwijs van het getrappel van mini die het goed doet en sport nog steeds – had ik vooraf niet durven dromen!

Lees ook:  Energiek, fitter, happy #17

  1. Nicole

    Waaaah wat gaat het hard. En je bent al zoveel verder met dingen als wij. We moeten de kamer van Fay nog afmaken en dan pas kunnen we met babykamer verder. En de naam moet nog en t kaartje nog totaal niet naar gekeken.. Help!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.