Potloden, stiften en 3D pennen

geplaatst in: Huisvlijt, Samenwerkingen | 1

Als er iets te kleuren of tekenen is zijn mijn meisjes er als de kippen bij. We hebben beneden een berg stiften, tig kleurboeken, een map vol geprinte kleurplaten, vouwblaadjes, witte A4’tjes en gekleurde A4’tjes, stickers (en strijkkralen, rijgkralen, klein en ander knutselspul) en boven op hun kamer hebben ze ook nog eens ieder een etui met potloden en een berg kleurplaten. Stiften en scharen mogen de trap niet op hebben we afgesproken.

Kleuren, tekenen, knippen en plakken

Wist je dat je vouwblaadjes kunt stapelen? Dat als je ze tot waaier vouwt en er plakstift tussen smeert, je torens kunt bouwen? Dat je kadootjes kunt inpakken in stempels met een boel plakband eromheen? Ik wel, dankzij mijn meiden. De creatievelingen hier in huis. Hoewel ‘gewoon’ kleuren, plakken en tekenen ook goed is.

Ze kunnen, zonder overdrijven, met gemak anderhalf uur in stilte bezig zijn met onze teken- en kleurspullen, maar toen ik van 3Dpen.nu het aanbod kreeg een 3D pen te testen twijfelde ik. Olivia en Quinn zijn hier simpelweg nog te jong voor en dat creatieve en die rust om te tekenen en frutselen hebben ze absoluut niet van mij. Althans, als kind was ik precies zoals zij, maar inmiddels maak je mij niet meer blij met een kleurplaat en moet ik mijn best doen om mee te kleuren of knippen. Ja sorry, ik ben ook maar een mens 😉

Creatief met 3D-pennen

Een 3D pen is een soort kleine 3D printer, maar dan veel goedkoper en echt bedoelt om je eigen creativiteit op los te laten. Jij bedenkt het, de pen en jouw hand tekenen het.

Lees ook:  Knutselspullen

Een 3D pen wordt gevuld met filament, dit is een plastic dat verkrijgbaar is in enorm veel kleuren. De pen wordt warm van binnen (en dat is dus precies de reden dat ik mijn meisjes hier nog te jong vind), waardoor het plastic smelt en je je tekening kunt maken in welke vorm van ook. Het filament droogt razendsnel, waardoor je al binnen enkele seconden de vleugels van de vlinder die je aan het tekenen bent kunt aanraken of je ring met lieveheersbeestje om je vinger kunt doen. Bizar toch?

En mama maar uitbreiden

Goed, een 3D pen komt hier voorlopig dus nog niet in huis, maar ik houd hem zeker in gedachten. Het filament en de eindproducten doen mij denken aan een soort strijkkralen van deze tijd: plastic tekeningen en vormen in 3D. De strijkkraaltjes zijn hier in huis overigens enorm populair, dus ik weet zeker dat de meisjes als ze straks tiener zijn ook de vetste creaties met een 3D pen kunnen maken.

Voor nu moet ik mij bij elk bezoekje aan de Action inhouden, staan en continu leuke knutselspulletjes op mijn wishlist, vergeet ik vaak dat de plakkaatverf op is, maar heb wel allerlei kleine canvasjes in huis om te ‘beverven’ en zitten ze hier nooit zonder een berg vouwblaadjes of een kladblok met wit of gekleurd papier, omdat ik de voorraad goed in de gaten houd. Ja dat tekenen, knutselen en die creativiteit vind ik wel wat. Zolang ik er zelf maar niet aan mee hoef te doen 🙂

Lees ook:  Winnaars DIY-pakketjes

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

  1. Milou

    Mijn kinderen zijn echt helemaal weg van de 3D pen, het is toch weer even helemaal iets nieuws. Vroeger was het vooral tekenen/schilderen/knippen en plakken. Met een 3d Pen kun je echt zoveel meer, de vrijheid die je ermee hebt zorgt ervoor dat je je creativiteit veel beter kunt uiten. Het leuke is is dat de kinderen zelf hun eigen speelgoed kunnen maken en ook een omgeving die erbij hoort.

    Moet toch echt zeggen dat de 3D pen het leukste cadeau is wat ik de kinderen de afgelopen tijd heb kunnen geven, ben toch enorm blij dat ik het toevallig ben tegengekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.