Newborn, maar geen box

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen, Zwangerschap | 4

Denk je aan babies, dan denk je aan een box in huis. Aan een zacht boxkleed en een mobile die (in ons geval althans) matcht met het interieur. Aan een kirrende baby in die box, urenlang speelplezier voor een dreumes in het geval van Olivia die tot anderhalf dagelijks in de box zat, aan je handen vrij en aan een veilige (slaap)plek voor je kindje. Toch hebben wij er dit keer voor gekozen geen box neer te zetten en vandaag vertel ik hoe ik hierbij gekomen ben en hoe wij dat op gaan lossen strakjes. Lees je mee?

Amper gebruikt

Toen Quinn 7 maanden was hebben we de box naar zolder gebracht. Toen ze 8 of 9 maanden was zette ik hem op Marktplaats. Niet omdat we klaar waren met babies, integendeel – toen wisten we al dat we graag een derde kindje erbij wilden. We wisten ook dat we de box bij Quinn amper gebruikt hebben omdat ze a. daar niet in kon slapen omdat Olivia voor te veel afleiding en geluid zorgde b. Olivia Quinn amper kon zien of aaien omdat de box nog net iets te hoog voor haar was c. Quinn veel in de draagdoek bij mij sliep, omdat ik dan mijn handen vrij had voor Olivia en we naar buiten konden en tot slot d. Quinn al jong veel wakker was en alles wilde zien, dus liever op de bank of op een kleed op de grond lag.

Met een tafeltje met 2 stoeltjes, 2 grote speelgoedkisten, 2 poppenbuggies en een kinderkeukentje in huis vinden we de woonkamer vol zat. Nogmaals 1.5m2 inleveren voor een box? Nope, not gonna happen. Die keuze maakten we ruim voor ik weer zwanger bleek en zelfs nu ik in mijn 3e termijn zit twijfel ik niet aan deze keuze. Wij gaan het doen: een newborn zonder box in huis.

Maar geborgenheid en een veilig plekje dan?!

De box was voor Olivia een veilige fijne plek in huis. Ik had op dat moment nog geen idee hoe onze katten zouden reageren op de baby en kon bijvoorbeeld naar het toilet zonder dat ik bang hoefde te zijn dat zij haar wat deden. Erin springen deden ze niet. Ook toen dochterlief beweeglijker werd en uiteindelijk ging rond tijgeren was de box haar veilige plekje. Het plekje waar ik haar kon leggen als ik boven een was op ging hangen bijvoorbeeld. Bij Quinn was dit al heel anders. Het huis was reeds babyproof, we wisten inmiddels dat de katten wegrenden voor babies en Olivia waakte continu over haar zusje. Ik liet Quinn dus met net zo’n gerust hart op het speelkleed liggen toen ze al rolde en leerde tijgeren. Het kon geen kwaad.

Lees ook:  Zwanger (worden) en borstvoeding

Mijnlevenalsmama | Babynestje

En toen leerde ik het fenomeen babynestje kennen. Wauw! Onwijs jammer dat die dingen ten tijde van de newbornperiode van Quinn nog niet zo bekend waren, want wat sliep Quinn onrustig en wat had ik haar graag, al dan niet naast me, op de bank (of in de box die er dus stond de eerste maanden) wat meer geborgenheid gegeven. Mini en ik hebben het geluk dat we een babynestje van Kidzzz uit mochten zoeken, dus ik kan de voordelen die ik hoor over die nestjes nu eindelijk zelf gaan ervaren.

Een geborgen, veilig plekje op de bank, geen gedoe met de wandelwagenbak als we op visite gaan, maar ‘gewoon’ het babynestje dat we neer kunnen leggen als het tijd is voor een dutje, komende zomer ‘afgesloten’ slapen in de schaduw in de tuin of bij het strandje hier in de buurt, bij veel onrust tussen ons in in bed – ik zie het helemaal voor me 🙂

Rustig slapen, lekker aaien

Eén van de dingen die niet handig was aan een box voor je baby in huis met een 2-jarige was dat Olivia Quinn niet kon zien, niet kon aaien én dat Quinn op haar beurt Olivia niet overal kon volgen. Ze zag haar niet als Olivia op de grond zat te spelen, maar hoorde haar wel. Dit leverde meermaals gefrustreerd gehuil van Quinn op en telkens als ik haar met boxkleed en al op de grond legde was het goed. Dan kon ze haar zus zien.

Mini kan straks al liggend in het babynestje van Done by Deer, dat ik na lang twijfelen in de grijze in plaats van oudroze variant koos, slapen op de bank en later als ze ietsje groter is haar zussen volgen al dan niet vanaf de bank, het vloerkleed of op het kunstgras in de tuin. Het nestje heeft een dun matrasje als onderkant en stevige opstaande randen die geborgenheid bieden en het van dd bank rollen afremmen (tegenhouden zou ik het niet noemen). De nestjes zijn duurder dan een gemiddeld boxkleed en zijn korter te gebruiken omdat een kindje er rond een maand of 6 te groot voor is geworden, maar mijn inziens zijn ze hun geld dubbel en dwars waard. Zodra ik gebruikservaring heb lezen jullie hier absoluut meer over!

Lees ook:  Houten speelgoed + winactie

Komende week shop je je babynestjes bij Kidzzz.nl voor maar 74,95 in plaats van de 79,95 – dus mocht je nog twijfelen, dan is dit een mooi moment om nog een babynestje aan je uitzet toe te voegen.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

4 Antwoorden

 1. Nicole

  Ohhh nu laat je me twijfelen over die box! Wilde sowieso al een babynestje maar ook gewoon de box neerzetten. Ik denk er nog even over..

 2. Femke

  Wij gaan ook niet voor een box. Voornamelijk uit plaatsgebrek… Maar een babynestje komt er zeker! Het lijkt mij zo ongelofelijk gezellig!

 3. Kim

  Zo’n babynestje lijkt me ook ideaal. Alhoewel ik al een voedingskussen heb die ik aan de uiteindes vast kan knopen. Dan krijg je hetzelfde effect. Wij verwachten onze eerste kleine rond 20 april. Aangezien wij nog niet weten hoe de hond hier op gaat reageren, ben ik heel blij met de box haha

 4. Sheila

  Onze kleine vermaakte zich prima in een box. Maar dit is ook erg handig om te hebben voor de 2e die zo komt. Ook makkelijk mee te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.