Dagboek van een zwangere #10

geplaatst in: Zwangerschap | 0

Nog maar 2 maanden, een week of 8 – jeetje wat kijk ik uit naar de geboorte van mini. Naar het niet-meer-zwanger-zijn, naar het babykroelen, weer slapen zonder een berg zwangerschapshormonen die me wakker houden en mijn fittere lichaam.

Gechargeerd natuurlijk, want ik ga het zwanger-zijn onwijs missen en besef me maar al te goed dat dit de laatste keer is, maar het is zoals het is: mijn buik zit in de weg, mini en mijn onrustige hormonale lichaam houden me ’s nachts onnodig lang wakker na een plas- of troostsessie en ik kijk daadwerkelijk uit naar weer volle bak kunnen sporten strakjes. Wie had dat gedacht? Uit mijn mond, zo’n sportieve opmerking πŸ˜‰ Ik had je glashard uitgelachen als je me dat ruim een jaar geleden had verteld πŸ˜‰

Ups en downs

De laatste weken staan letterlijk in het teken van goede en slechte dagen. De ene dag word ik uitgerust en fit wakker en kak pas in tegen een uur of 2, 3. Om later in de middag gelukkig weer een opleving te krijgen. De andere dag heb ik last van mijn bekken, rug, ben bloedsjagrijnig, voel naar mijn idee de baby te weinig, ben futloos en dood- en doodmoe. Leuk zeg, dat hormonale gedoe. Nieuw ook voor mij, want niet eerder had ik zooo-veel last van stemmingswisselingen. Zelfs niet toen ik de pil nog slikte of druk was met (ont)zwangeren. Gelukkig hebben de goede dagen de overhand en voel ik me ondanks dat moeie gewoon goed. Het gaat z’n gangetje zeg maar. Ik vul de dagen met de meisjes, met mijn werk, met wrijven over mijn buik, eten, wat kleine dingen in het huishouden en ben ’s avonds uitgeput. Toen ik zwanger was van Quinn sliep ik bijna elke middag als Olivia sliep, maar nu Quinn niet slaapt zit zo’n dutje er niet in. En dat mis ik. ENORM.

Lees ook:  De zeurende zwangere
Extra groeiecho en wederom stuitligging?

Waar Olivia rond dit termijn van hoofdligging naar stuitligging draaide en Quinn al weken in stuit lag, beweegt dit kleine meisje nog volop. In mijn onderbuik, langs de zijkant en toch ook wel: in stuit. Ik voel heel soms wat handen of voeten in mijn zij, maar wordt ruim de helft van de dag op mijn blaas of in mijn liezen getrapt. Van die voetjes die vastzitten in je liezen: dat heb ik niet gemist πŸ˜‰ Bij Quinn heb ik dat tegen het einde van de zwangerschap zelfs weg moeten zuchten, omdat het zo’n pijn deed en van de week herkende ik die pijnlijke steken weer en ben door de woonkamer gaan lopen in de hoop dat ze van houding zou wisselen. Deed ze overigens niet.

Begin vorige week kreeg ik een extra groeiecho. De verloskundige kon, vanwege die ‘rare’ dwars/stuitligging namelijk niet zo goed voelen of mini aan de gewenste maten voldeed. Bij Olivia en Quinn ging dat precies zo: 2 extra groeiecho’s rond 30 en 33 weken en 2 meiden van bijna 3,5 en een kleine 4 kilo. Niks mis met die groei dus. Ik maakte me dan ook geen enkele zorgen over die echo. En terecht, mini heeft alleen net zoals haar zussen (en ik) geen megalange benen.

Mijnlevenalsmama | Bijna 30 weken zwanger

Aftellen, ja nu al πŸ˜‰

Een vriendin zei me laatst toen ik zei dat ik nog steeds zo moe was elke dag, dag ik toch best nog wel een tijdje moest. Zelf ervaar dat helemaal niet zo en tel ik eigenlijk al een beetje af sinds 25 weken zwangerschap. Aftellen in de positieve zin van het woord trouwens, gewoon zo van: yes, ze komt al bijna en jeetje, het wordt steeds sneller mei/juni – ik kan niet wachten!

Lees ook:  Mama is zwanger #6

Op mijn werk is het momenteel Γ©cht aftellen geblazen, want met maar 2 werkdagen in de week heb ik niet zo heel veel werkdagen meer te gaan. Maar wel een berg werk. Dankzij wat extra coaching van mijn baas heb ik een prioriteitenlijstje gemaakt en een heleboel laten vallen. Lukt gewoonweg niet meer voor mijn verlof. Laten vallen heeft me een hoop rust gegeven gelukkig.

Thuis is alles inmiddels zo goed als op orde. Alle nieuwe kleertjes moeten nog gewassen worden, maar het kamertje is qua inrichting klaar en op de kinderstoel na hebben we alles in huis. Alleen mijn ziekenhuistas nog en aftellen geblazen πŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.