Kijkje in de babykamer #2

geplaatst in: Zwangerschap | 1

Met nog een dikke (hehe) acht weken tot mijn uitgerekende datum, is de rust wedergekeerd hier in huis. Eerder al liet ik de meidenkamer van Olivia en Quinn zien, vandaag is de babykamer aan de beurt. Kijk je mee?

Derde kindje, derde ronde

Niet alleen wij als papa en mama gaan de derde ronde in, ook het kamertje en babymeubels worden voor de derde keer gebruikt. Lekker makkelijk toch? Het is een robuuste set van Interbaby die we toentertijd bij de Babydump kochten met het idee hem voor een volgend kindje weer te gebruiken. Een tijdloos model in een kleurstelling die perfect matcht bij onze vloer die door het hele huis ligt en de gordijnen die overal hangen. Onze gedachte begin 2012 bleek te kloppen – de babymeubels zou ik als ik opnieuw mocht kiezen weer kiezen.

Onze babykamer is geen grote kamer. Je komt binnen direct naast een klein nisje van 1.20 breed en zo’n 40 cm diep, kunt in 2 grote stappen naar het raam lopen en ook in de breedte is het kamertje niet groter dan 3.5 meter. Toch hebben we voor de derde keer een andere indeling weten te verzinnen en eerlijk? Dit is de beste indeling van de drie 🙂 Ik zei trouwens tijdens het kijkje in de babykamer van Quinn hetzelfde.

Mijnlevenalsmama | Babykamer

Mijnlevenalsmama | Babykamer

Roze met mint

De babykamer van Olivia was neutraal. Grijs, wit en Tijgertje. Quinn’s kamer had lichtroze en fuchsia accenten en ditmaal wist ik nog voor ik wist dat we weer een meisje verwachtten dat ik iets met mint wilde. Het is mint met lichtroze geworden.

Lees ook:  Newborn, maar geen box

Behalve de meubels zijn er nog meer dingen te spotten die de 3e ronde in gaan en dat vind ik toch wel speciaal. Het Nijntje kapstokje is zo’n ding, de badjas met Minnie Mouse die er normaliter aan hangt en ik voor (straks) alle drie de meiden gebruik in het zwembad of op het consultatiebureau, het bloemetjes lampje en de roze mandjes in de commode-la voor sokjes, spuugdoekjes en andere kleine frutsels. Daarnaast zijn er ook een aantal shirtjes, leggings en pakjes in de kleine maatjes die de 3e rond in gaan. Extra speciaal die foto’s van Olivia, Quinn en mini in hetzelfde shirtje straks – maar dat staat los van de kamer natuurlijk.

Hoewel we veel hydrofieldoeken en wikkeldoeken hergebruiken, heb ik wel nieuwe lakentjes, aankleedkussenhoezen en washandjes gekocht. In mint en lichtroze dus. De baby gaat de eerste maanden in een co-sleeper op onze kamer slapen, maar het bedje wordt nu al bewoond door de poppen van de meiden. Wel zo gezellig 🙂 Boven het bedje hangt zo’n lijjstjeplank van Ikea met in houten letters die behangen zijn met Pip-behang de babynaam. Je herkent ze misschien van de kamer van Olivia en Quinn – zij hebben beiden hun naam in rood met roze, mini heeft de hare in roze met mintkleurig behang.

Mijnlevenalsmama | Babykamer

Mijnlevenalsmama | Babykamer

Het is een rustig en redelijk neutraal kamertje, de vloer en gordijnen en witte muren maken het geheel basic en da’s lang niet ieders smaak maar past perfect bij ons. Alle muren hier in huis zijn wit, de gordijnen zijn overal hetzelfde. Ondanks die basic basis vind ik het een gezellig kamertje, het straalt rust en baby uit en we kunnen niet wachten om mini hier te verschonen en aan te kleden (want slapen doet ze voorlopig zo dicht mogelijk bij mij). Nog even geduld!

 

  1. Nicole

    Ja ik zou dit ook wel gekozen kunnen hebben. Al zijn onze meubels wit en ja ook die gaan dus nog een ronde mee en vind ik nog steeds de beste keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.