Dagboek van een zwangere #11

geplaatst in: Zwangerschap | 1

32 weken zwanger, een (te?) kleine buik, 16 dikke kilo’s (so far), nog steeds lekker aan het fitnessen, een buik die in de weg zit en zin om de hele dag in een joggingbroek en zonder bh te lopen en vermoeid. Dat vat zo ongeveer samen hoe ik me momenteel voel 😉

In de weg en toch ook weer niet

Dat van die kleine buik, da’s zowel een voor- als nadeel. Tijdens de 2e termijn van deze zwangerschap groeide mijn buik enorm hard. Ik had in no-time een formaat 25+ weken buik en vreesde hier een beetje voor. Mijn buik met 37 weken zwangerschap van Quinn was namelijk 3x zo rond als die bij Olivia met hetzelfde termijn. Gelukkig is de groei van mijn buik gestagneerd rond 28 weken. Het nadeel is, dat de groei van ons meisje al 2x extra onder de loep is genomen. Niets aan de hand, maar toch: een kleine buik bij een volgend kindje is blijkbaar nogal ‘bijzonder’. Ik wijt het zelf graag aan mijn sterke buikspieren dit keer 😉

Over die buikspieren en dat fysieke: ik sport dus nog steeds. Minder vaak en intensief dan ik zou willen, want ik red het maar 2x per week, maar he – ik ga wel. En ik geniet! Het is nog steeds me-time, ontspanning en mini vindt het ook fijn aan haar getrappel als ik sport te merken. Nog een paar weekjes sporten en dan bijna 3 maanden rust, dat wordt afkicken.

Ondanks dat mijn buik misschien nog geen formaat mega-watermeloen heeft (ik vind hem zelf overigens groot zat), begint hij wel enorm in de weg te zitten. Uit bed komen gaat moeilijker, broeken aantrekken lukt alleen nog zittend, sokken idem dito en ik merk dat ik ’s nachts vaker harde buiken heb en hier wakker van word (of krijg ik ze omdat ik wakker word?). Duidelijk de spreekwoordelijke laatste loodjes die zijn ingegaan. Nog 7 weken, spannend!

Lees ook:  Energiek, fitter, happy #18
Mijnlevenalsmama | Op schoot
Met m’n 3 meisjes op/in schoot 🙂
Gewoon lekker door zwangeren

Momenteel zitten er 16 vette zwangere kilo’s extra aan mijn lijf. Ze zitten me in de weg, want beperken zich – zoals ook de 1e en 2e keer het geval was – zeer zeker niet tot alleen mijn buik. Mijn benen en billen zitten weer vol putten, die laatste hangen ook nog eens en mijn armen, papperige wangen en muffintop – daar wil ik het niet eens over hebben 😉 Desalniettemin zwanger ik gewoon lekker door. Eerder schreef ik over de 2e termijn die me niet zo heel geweldig beviel en ondanks dat ik nog steeds moe ben, gaat het in dit laatste termijn een stuk beter. Het aftellen is fijn, overgeven aan niks doen en lui zijn gaat me goed af en alles in huis is klaar voor de komst van de baby, dus dat geeft rust. Dankzij m’n schoonmoeder is alles zelfs al gewassen en gestreken. Heerlijk!

Met vandaag meegeteld moet ik nog 6 dagen werken. De grote zaken op kantoor zijn afgerond en dankzij de auto kost het reizen van- en naar werk me amper energie. Het ophalen van de kindjes van het kinderdagverblijf en de bso na een werkdag daarentegen wel, maar gelukkig neemt Joost dit van me over als hij het redt qua reistijd. Toen ik zwanger was van Quinn en eveneens tot 36 weken doorwerkte, kostte het me een stuk meer energie. De fiets, Olivia brengen en halen, de bus, een stukje lopen vanaf het station. Afijn, nog 6 dagen werken verdeeld over 3 weken, dan een week of 3 in ieder geval twee dagen per week met mijn benen omhoog op de bank hangen als de kinderen op school en de opvang zijn en dan babyknuffelen  Can’t wait!

  1. Channah

    Respect dat je nog sport met dit termijn Gwen, ik heb het je niet na kunnen doen helaas! Fijn dat je nu wat minder moe bent, maar het blijft natuurlijk een behoorlijke aanslag op je lichaam – zeker als je al 2 kindjes rond hebt lopen. En dat van die kilo’s, ik heb daar zoveel moeite mee gehad de gehele zwangerschap, maar op een gegeven moment heb ik het ook wel een plekje kunnen geven en ik ga er zo na de bevalling gewoon weer keihard tegenaan. Met die gedachte troost ik mezelf steeds maar een beetje, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.