Zoektocht: verzorgingsproducten voor mijn baby

geplaatst in: Gezondheid, Samenwerkingen | 2

Zwanger van Olivia kocht ik aan het begin van mijn verlof de halve Kruidvat leeg. Zwitsal was daar namelijk in de aanbieding en tja, dat MOEST ik op de commodeplank uitstallen voor mijn kleine moppie. Werkte best goed. In het begin. Inmiddels gebruiken we een heleboel andere verzorgingsproducten voor de kinderen en straks ook voor de baby, want Zwitsal? Dat komt er hier niet meer in.

Nadruk op natuurlijk

Olivia’s huid begon rond een maand of 6 te veranderen. Ze kreeg droge, bijna eczeem-achtige plekjes op haar benen en had bijna altijd schrale wangen. Via een buurvrouw leerde ik over het bestaan van kokosolie. Gewoon natuurlijk vet dat heerlijk ruikt en bovendien onwijs goed hielp op de schrale plekjes bij dochterlief. Kokosolie gebruiken we inmiddels niet meer, maar dit was wel het moment dat we tot inzicht kwamen dat we alleen nog maar producten op natuurlijke basis, zonder parabenen, SLS en andere zooi wilden gebruiken. Weleda en Burts Bees deden hun intrede hier in huis. Recent heb ik daar Dr. Leenarts naar volle tevredenheid aan toe mogen voegen.

Mijnlevenalsmama | Leenarts

Mijnlevenalsmama | Leenarts

Schrale billetjes

Het enige product dat wij ALTIJD in huis hebben voor de meiden is billencrème. Nog steeds hebben zij, ondanks de zindelijkheid, zo nu en dan schrale billen of een rode vagina en er is niets fijners dan na het wassen ’s avonds de boel in te smeren en weer met een gave huid wakker te worden.

Op de Negenmaandenbeurs sprak ik Dr. Leenarts herself en gaf bovenstaande in combinatie met Olivia’s gevoelige huid (die van Quinn is een stuk minder gevoelig) aan. Ze adviseerde me haar billenzalf te proberen en gaf mij wat samples mee. Binnen 2 dagen was ik verkocht! De zalf is dik en smeert lekker uit. Niet zo waterig zeg maar. Hij laat zich gemakkelijk dun uitsmeren, ruikt neutraal en prikt niet als ik de meisjes mag geloven. En … de roodheid en het schrale trekt in mum van tijd weg, zo fijn!

Lees ook:  Dé perfecte luiertas via Duifhuizen tassen & koffers
Op het huidje, ook in de zon

Waar de één zweert bij badolie, zijn wij daar minder fan van. Ik vind ten eerste de vettige laag die het in het badje achterlaat zo’n gedoe en ten tweede vind ik olie of lotion/crème smeren na het badje een fijn momentje. Olie voegt mijns inziens dan niet zoveel toe, dat dep/wrijf je er al snel af na het badderen.

Een andere musthave naast de perfecte luierzalf is dus iets voor op het huidje. Voor Quinn ontving ik na de geboorte een pakketje van Naif, voor de baby heb ik momenteel een pot van Burts Bees staan én een pot droge huid zalf van Dr. Leenarts. Grote kans dat ik de bodylotion van Weleda ook nog haal. Niet echt merkvast dus, wél heel bewust in onze keuzes.

En daar is dan het laatste ‘euvel’, want mini is een echte zomerbaby en zal veel heen- en weer gewandeld worden naar school of in de schaduw in de (speel)tuin doorbrengen als ik haar zussen ‘uitlaat’. Zonnecrème dus. Liefst eentje die geen witte waas achterlaat, gemakkelijk uitsmeert, lekker ruikt én geschikt is voor de gevoelige huid, want wie weet heeft mini net zo’n huidje als Olivia en krijgt ze dus snel droge eczeem-achtige plekken. Sinds deze maand staat de zonnecrème van Dr. Leenarts in de schappen bij de Etos en bij ons op de commodeplank. Smeert fijn, ruikt neutraal, vrij van troep en laat geen witte waas achter. Laat die zonnige dagen maar komen!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

2 Antwoorden

  1. Nicole

    Kun je ook niet de zonnebrand van Forever gebruiken? Een oprechte vraag want weet eigenlijk niet of dat al mag bij een baby.

  2. Myrthe

    De zonnebrand voor kids van Lovea kan ik je ook zeker aanraden (nu ook in de aanbieding bij ’t kruidvat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.