Dagboek van een zwangere #12

geplaatst in: Zwangerschap | 1

34,5 week zwanger en nog steeds gaat alles zoals het moet gaan. Begint bijna saai te worden he? In positieve zin dan, want ik voel me prima. Moe maar prima. Het grote aftellen is begonnen, de vluchttas is bijna gepakt en de datum wordt geprikt. Lees je mee hoe en wat?

Vakantie en bijkomen

Nou saai is het allerminst 😉 Steeds zwaarder wel, helemaal nu Olivia vakantie heeft want op de de één of andere manier moeten de meisjes nu meer bezig gehouden worden, pakt Quinn d’r uurtje tablet op mijn schoot op de bank ’s middags niet en moeten ze wat vaker uit elkaar gehaald worden. Daar staat tegenover dat ik deze week vrij ben van mijn werk (en alleen volgende week nog hoef te werken) en dus wél bijkomdagen heb. In mijn eentje. Met mini in mijn buik, heerlijk een soort pre-verlof.

Zwangerschapsshoot, toch maar wel

Vandaag, woensdag, heb ik een zwangerschapsshoot. Toen ik nét zwanger was riep ik al snel dat ik weer een shoot wilde doen. Net als toen ik zwanger was van Quinn, maar nu met beide meiden (en Joost) erbij. Rond 20 weken zwangerschap veranderde ik van mening. Een shoot met mijn bolle buik? Nah nee dat hoefde niet meer. Been there, done that. Twice.

Tot een week of 4 geleden, want toen wisselde ik weer van gedachten. Ik wilde een sexy shoot, eentje met zwart/wit en een blote buik. Eentje van alleen Gwen met dikke buik. Geen familieshoot, geen shoot zoals Joost en ik samen deden toen ik zwanger was van Olivia. Gewoon weer eens iets anders. En dus ga ik vandaag langs Fantastic Mom Martine om mezelf voor het laatst professioneel met dikke buik vast te laten leggen. Heel benieuwd!

Lees ook:  Zwanger en (fulltime) werken
Datum prikken!

Met ingang van volgende week word ik overgedragen aan de gynaecoloog. Vanwege de twee eerdere keizersnedes ben ik automatisch medisch vanaf 36 weken. Sterker nog: dit wordt sowieso weer een keizerkindje. Ik volg overigens nog steeds de Centering Pregnancy sessies bij mijn verloskundige, waar ik later nog een apart blogje over zal schrijven. De controles bij de gynaecoloog deze laatste weken komen er extra bij.

Het mooie is dat we na de controle volgende week dus een verjaardag voor ons meisje gekozen hebben. Er wordt een datum gepland! Alsnog kan de bevalling spontaan eerder beginnen, maar het is onwijs fijn om weer gericht af te mogen tellen naar een datum. Hoewel ik sowieso al telde tot eind mei (max. 39.5 wk zwanger) – het zijn dus écht de laatste loodjes nu 🙂

  1. Nicole

    Oh stiekem is die datum weten toch ook wel heel erg fijn haha! En zo benieuwd naar je shoot vandaag. Zal vast prachtig zijn!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.