8x ik ben makkelijker geworden

geplaatst in: Huishouden | 0

Het moederschap doet iets met je. Met je gesteldheid (moe moe moe), met je geduld, met je beleving en met nog heel veel meer. Vandaag wil ik het eens hebben over wat het moederschap met mijn OCD doet, met mijn neiging om alles netjes te hebben, opgeruimd, perfect. Want ook ik geef toe: ik ben makkelijker geworden. Veel makkelijker 😉

Mijnlevenalsmama | Portret
Wegkijken en glimlachen is soms het enige dat werkt 😉
  • Een kussentje van de band achterstevoren leggen omdat er een snot of chocoladespoor op zit werkt (tijdelijk) net zo goed als de wasmachine.
  • Het toilet is niet altijd brandschoon.
  • Een stukje keukenrol met een snottebel erin kan dubbelgevouwen prima nog een 2e ronde mee en verdwijnt dus gewoon terug in mijn zak of tas.
  • ’s Ochtends de snuitjes en onderkant wassen kan met een billendoekje in plaats van washand.
  • Kinderbedden hoeven niet wekelijks verschoond te worden (en zeker niet als je zwanger bent).
  • Kruimels horen in de gootsteen – of nou ja, eigenlijk niet maar een brandschone gootsteen heb ik lang niet altijd zullen we maar zeggen 😉
  • Soms mag er gewoon gespeeld worden met iets dat een tijdje daarvoor een no-go-area was.
  • Kleine stukjes speelgoed, bijvoorbeeld Playmobil, hoeven niet perse in het bakje voor de kleine stukjes: alle Playmobil in 1 krat bij elkaar voldoet ook.

En ik denk dat als ik diep nadenk, ik nog wel even door kan gaan 😉 Ondanks alles is ons huis trouwens vrijwel altijd opgeruimd, oogt het schoon en was ik kussens met snottebellen heus wel. Ik ben er alleen makkelijker in geworden 😉

Lees ook:  Knopen onder toeziend oog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.