Peuterpubertijd deel #@$%!&?>!

geplaatst in: Opvoeding | 1

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de peutertijd deze tweede keer zwaar vind. Een uitdaging is het wel 😉 Enerzijds een soort been there, done that: van krijspartijen in de supermarkt of op het schoolplein kijk ik niet meer op of om, van langzaam eten en liet luisteren stijgt mijn bloeddruk dit keer niet naar het plafond en ook het continue “Nee!” kan ik een stuk beter filteren dan twee jaar geleden. Er zijn echter een paar dingen die mijn peuter doet die nog altijd, elke keer weer, het bloed onder mijn nagels vandaan halen …

 • Niet luisteren. Naar niks (ook in gevaarlijke situaties met de loopfiets op straat bijvoorbeeld).
 • In dat verlengde: je straal negeren (vind ik echt vreselijk irritant, zo niet het irritantst).
 • Een grote mond op zetten (deed Olivia niet tijdens haar peuterpubertijd, maar met een grote zus leer je zulke dingen sneller helaas).

Mijnlevenalsmama | Peuterpuber

 • ALLES zelf willen doen, wat lang niet altijd kan. En bovenal zeeën van tijd kost.
 • De grootheidswaanzin: Quinn denkt dat ze alles wat wij of Olivia doen ook kan en raakt enorm gefrustreerd als het niet lukt.
 • Geen hulp accepteren (hoe erg is het als iemand je optilt en aan het klimrek hangt omdat je zelf nog geen meter lang bent?!).
 • Gillen. Om niks (kijk, een driftbui omdat iets niet mag snap ik – maar dat gegil uit het niets – waar is dat goed voor?).
 • MAARRR … het geknuffel, aanhankelijke, de gesprekken, het eigen willetje, zien hoe inventief ze soms zijn en de zelfstandigheid – ik vind het bovenal enorm genieten weer zo’n peuterpuber in huis. Ja echt! Plus, been there done that – het is een fase 😉
Lees ook:  Linzen en spruitjes

 1. Bianca

  Heel, heel herkenbaar! Zat bij ieder punt te knikken! Wat vermoeiend is dat zeg…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.