Ode aan mijn werkster

geplaatst in: Huishouden | 0

Hoe heb ik het ooit gedaan zonder werkster?! Ja echt hoor, zo decadent als het klinkt is het ook, maar ik zou echt niet meer weten wat ik zonder haar moet. Ik, parttime werkende moeder van (bijna) 3 kindjes, die in principe gewoon 2 rechterhanden heeft als het gaat om schoonmaken. Maar hier simpelweg te lui voor is 😉 Vandaag dus een ode aan mijn werkster, de vrouw die om de week ons huis poetst én wel denkt aan de randjes boven de keukenkastjes enzo. Want dankzij haar …

Mijnlevenalsmama | Schoonmaakmiddelen
Method – als we het hebben over lekker geurend en vooral troepvrij schoonmaakmiddel is dit HET schoonmaakmiddel. Wij hebben de allesreiniger sprays inmiddels in meerdere geuren in de kast staan. Heerlijk! (en gewoon te koop bij Albert Heijn)
 • … beperkt het badkamer poetsen zich voor ons tot een trekker over de glazen wanden na het douchen en de tandpasta wegspoelen na het uitspugen;
 • … dweilen we (lees: Joost) nooit meer zelf de bovenverdieping;
 • … worden mijn keukenkastjes sowieso 4x per jaar van binnen en buiten gesopt;
 • … misschien nog wel vaker;
 • … en idem wat betreft de koelkast;
 • … kom ik om de week op dinsdag thuis in een heerlijk fris en vooral schoon huis;
 • … is dat, dankzij de kinderen nog altijd van korte duur, maar daar kan de werksters niets aan doen natuurlijk;
 • … worden de kledingkasten soms zelfs van binnen gesopt;
 • … hoeft Joost nog maar om de week zijn werkoverhemden te strijken (want in die andere week doet zij dat – en ik kan het sowieso niet);
 • … hebben we geen takenlijstje voor het huishouden nodig;
 • … poets ik wel de toiletten (soms), maar neem de tegels en het fonteintje nooit mee, omdat zij dat doet;
 • … plakken de trapleuningen niet meer;
 • … is het kopen van schoonmaakbenodigdheden nog leuker geworden (de kleurtjes, de geurtjes en dan weten dat je ze zelf niet hoef te gebruiken – da’s goud waard);
 • … hoef ik me (zwanger of niet) niet meer op de grond van de douche te werpen om de randjes met een schuurspons te lijf te gaan;
 • … hebben wij meer qualitytime als gezin omdat de grote klussen in huis sowieso wel gebeuren. Onbetaalbaar!
Lees ook:  Wij in de 'Ouders van Nu'

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.